Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Condamnat la 1 an si 10 luni inchisoare pentru comiterea de infractiuni silvice.

Un barbat din Budacu de Sus a fost condamnat la 1 an si 10 luni inchisoare pentru comiterea de infractiuni silvice. La data de 23 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat, de 32 de ani, din Budacu de Sus. Acesta a fost condamnat la 1 an si 10 luni inchisoare pentru comiterea de infractiuni silvice. 

Cel in cauza se afla incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

          Ordin de protectie provizoriu, emis de politistii Sectiei 1

 La data de 23 ianuarie a.c., o femeie, de 76 de ani, din Sieu, a sesizat politistii cu privire la faptul ca, in cursul lunii decembrie 2018, ar fi fost agresata fizic de nepotul ei, un barbat de 35 de ani.

 Dupa analizarea si evaluarea situatiei, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au emis un ordin de protectie provizoriu.

 De asemenea, politistii efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal de violenta in familie, urmand a fi dispuse masurile legale, prin unitatea de parchet competenta.

 

****

Va reamintim faptul ca, incepand cu 28 decembrie 2018, politistii care intervin la  cazuri de violenta domestica pot emite, dupa analizarea situatiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protectie provizoriu, valabil 5 zile, astfel incat victima nu va mai fi nevoita sa astepte unul incuviintat de judecator.

 Pentru a veni in  sprijinul victimelor, legislatia privind violenta domestica a fost modificata si completata (prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018), fiind reglementata modalitatea de interventie a politistilor in cazurile de violenta domestica si emiterea ordinului de protectie provizoriu de catre acestia. Astfel, la sfarsitul anului trecut, a fost aprobat si publicat in Monitorul Oficial Ordinul ministrului afacerilor interne si al ministrului muncii si justitiei sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violenta domestica de catre politisti.

 

Mai multe informatii gasiti accesand link-ul: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-politisti

 

.


PRINSI IN FLAGRANT DELICT

Trei barbati, banuiti de comiterea mai multor furturi din auto, au fost retinuti in urma unei actiuni de prindere in flagrant delict organizata de politistii Biroului de Investigatii Criminale. La data de 23 ianuarie a.c., doi barbati, de 44 si 51 de ani, ambii din judetul Mures si un altul de 48 de ani, din Timisoara, au fost prezentati instantei, care a dispus masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 zile. Acestia sunt banuiti ca in perioada iulie 2018-ianuarie 2019, ar fi sustras peste 160.000 de lei, din trei autoturisme care se aflau parcate, pe raza municipiului Bistrita.

La data de 22 ianuarie a.c., in urma unui complex de masuri desfasurate, politistii Biroului de Investigatii Criminale i-au depistat in flagrant delict pe cei trei barbati, dupa ce ar fi incercat sa sustraga o borseta cu bani dintr-un autoturism, care se afla parcat, pe o strada din Bistrita.

 Cei trei au fost prinsi cu operativitate si retinuti pentru 24 de ore de politistii specializati in investigatii criminale, din Bistrita. Unul dintre acestia a fost prins la fata locului, ceilalti doi, incercand sa scape, au fost urmariti si imobilizati in trafic, in apropierea orasului Beclean.

 Ulterior, la data de 23 ianuarie a.c., la locuintele barbatilor din Mures au fost efectuate doua perchezitii domiciliare, ocazie cu care politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor sume in bani si valuta, o arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, precum si alte bunuri.

 Cercetarile continua de catre Biroul de Investigatii Criminale in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestora si recuperarii prejudiciului.

 Activitatile desfasurate in acest dosar au beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana, precum si al serviciilor Actiuni Speciale si Investigatii Criminale. De asemenea, au participat politisti din cadrul sectiilor 1, 4 si cei ai Biroului Rutier.

 

 

0 comentarii2709 vizualizări24 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0