Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Mandat pus in aplicare de politistii de la investigatii criminale.

La data de 1 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat, de 40 ani, din Budacu de Sus. Barbatul a fost condamnat la 2 ani inchisoare, pentru comiterea infractiunii de furt de arbori. Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

Mai multe persoane prinse in flagrant si cercetate pentru comiterea de infractiuni la regimul rutier

La data de 1 februarie a.c., un barbat, de 47 ani, din  Teaca, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 173, pe directia de deplasare Ocnita-Teaca, intr-o curba la stanga a pierdut controlul acestuia, intrand in santul din afara partii carosabile.

In urma accidentului rutier, soferul a fost ranit usor.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 1,05 mg/l alcool pur i aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Serviciului Rutier continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In noaptea de 31 ianuarie/1 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au efectuat semnale regulamentare de oprire in trafic, unui autoturism care circula pe raza municipiului Bistrita.

 Persoana care conducea autoturismul nu a oprit la semnalele politistilor, continuandu-si deplasarea. Astfel, politistii au procedat la urmarirea autoturismului, reusind oprirea acestuia pe o alta strada din municipiu.

 Persoana in cauza a fost identificata ca fiind un tanar, de 25 ani, din Bistrita.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 De asemenea, la solicitarea organelor de politie de a fi testat cu aparatul etilotest, respectiv de a i se preleva doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei, tanarul a refuzat.

 A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, refuzul sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

In aceeasi noapte, un barbat, de 33 ani, din Caseiu, judetul Cluj, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita a pierdut controlul, colizionand un autoturism care era parca regulamentar.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

***

 

In noaptea de 1/2 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 48 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproape 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In noaptea de 1/2 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au identificat in trafic un barbat, de 28 ani, din Teaca in timp ce conducea un autoturism prin Bistrita, fiind sub influenta alcoolului.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 

In noaptea de 2/3 februarie a.c., politistii rutieri au depistat in trafic un barbat, de 46 ani, din Dumitra, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, avand o alcoolemie de peste 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 2 februarie a.c., pe DJ 173, prin Pinticu, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat in trafic un barbat, de 51 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 S-a inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 2 februarie a.c.,  politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un barbat, de 34 ani, din Salva, in timp ce conducea un autoturism care tracta o remorca, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

           

        

 

In noaptea de 3/4 februarie a.c., pe DJ 172 K, pe raza localitatii Branistea, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic un tanar, de 16 ani, din judetul Maramures, in timp ce conducea un autoturism, fara sa detina permis de conducere.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mica de 0,20 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

Barbat cercetat pentru incalcarea unui ordin de protectie

La data de 2 februarie a.c., politia a fost sesizata de catre o femeie, de 43 ani, din Milas, despre faptul ca un barbat, de 43 ani, din aceeasi localitate ar fi incalcat un ordin de protectie, emis de instanta, pe o durata de 6 luni, prin care acesta era obligat sa pastreze o distanta de minim 100 metri fata de persoana in cauza si prin care i se interzice orice contact cu aceasta.

Politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita l-au retinut pe barbat pentru 24 ore, fiind continuate cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de nerespectarea hotararii judecatoresti.

 

Tanar aflat in arest la domiciliu, depistat de politisti pe raza municipiului Bistrita

La data de 3 februarie a.c., aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, politistii de la ordine publica au observat o persoana suspecta, care la vederea organelor de politie a fugit. Persoana in cauza a fost prinsa imediat de politisti si identificata ca fiind un tanar, de 20 ani, din Petris.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta se afla sub masura preventiva a arestului la domiciliu incepand cu data de 15 noiembrie 2018.

Astfel, politistii Biroului Supravegheri Judiciare au sesizat Judecatoria Bistrita, in vederea inlocuirii masurii preventive a arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive.

 

 

Transport ilegal de alcool si alte produse, depistat in trafic de politisti

 In perioada 1-3 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice impreuna cu politisti din cadrul Serviciului Rutier, respectiv din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale au actionat pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

 Actiunea a avut ca si scop efectuarea de controale si verificari de specialitate in trafic in vederea combaterii transportului si comertului ilicit cu produse accizabile.

 Astfel, la data de 1 februarie a.c., pe DN 17, prin localitatea Josenii Birgaului, politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control in trafic o autoutilitara, condusa de un barbat, de 44 ani, din judetul Suceava si in care se mai afla un tanar, de 17 ani.

 In urma controlului autoutilitarei, politistii au stabilit ca a fost transportata cantitatea de 2400 litri alcool, in mai multe recipiente, fara a fi marcate. De asemenea, au fost gasite aproximativ 300 kg de produse cerealiere, pentru care nu detineau documente de provenienta legala.

 Totodata, autoutilitara si bunurile aflate in interiorul acesteia au fost indisponibilizate de politisti.

Cele doua persoane au fost retinute pentru 24 ore, iar la data de 2 februarie a.c., fata de barbatul de 44 ani, Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus masura preventiva a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

 In continuare, politistii de la investigarea criminalitatii economice efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcat sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete, 400 de tigari de foi de 3 grame, 200 tigari de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, bauturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri, peste 300 litri, prev. de art. 452, art. 1, lit. h, din Legea 227/2015, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

 

0 comentarii2716 vizualizări04 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0