Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Controale efectuate pentru prevenirea si combaterea ilegalitatii in domeniul proprietatii intelectuale.

Cinci infractiuni economice constatate in flagrant delict. Ieri, 7 februarie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pe raza municipiului Bistrita, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

 Cu aceasta ocazie au fost efectuate controale si verificari de specialitate la operatori si agenti economici care au ca obiect principal de activitate comertul cu produse vestimentare, avand scopul de a preveni si combate ilegalitatile din domeniul proprietatii intelectuale.

 Astfel, in urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat in flagrant delict 5 infractiuni de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, fapta prevazuta de Legea 84/1998 Rep. - privind marcile si indicatiile geografice.

 Totodata, au fost ridicate in vederea confiscarii peste 335 de articole de imbracaminte, respectiv incaltaminte, in valoare totala de 20 000 lei, susceptibile a fi contrafacute si care poarta reprezentari grafice ce indicau marci notorii identice sau similare cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare. De asemenea, a fost aplicata si o sanctiune contraventionala conform Legii nr. 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

 In cadrul actiunilor pe care le desfasoara, politistii tin cont de prevederile Legii nr. 270/2017 - legea prevenirii.

 Politistii de la investigarea criminalitatii economice vor desfasura si in perioada urmatoare actiuni specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri.

 

Actiuni de prevenire desfasurate de politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica, pe raza judetului.

In perioada 5-7 februarie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Compartimentul Sisteme de Securitate au organizat o actiune pentru verificarea modului de asigurare a securitatii automatelor bancare, amplasate in afara unitatilor bancare, pe raza intregului judet.

 In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale conform Legii 333/2003 - privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, respectiv HG 301/2012, in valoare totala de 10000 lei.

 

***

 

La data de 7 februarie a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica impreuna cu politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, a comertului ilicit, precum si  prevenirea raspandirii pestei porcine africane, pe raza de competenta a sectiei.

 In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate 13 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproximativ 8800 lei, dintre care 9 conform Legii 12/1990 -  privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si 4 conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice.

 Totodata, au fost retrase 2 certificate de inmatriculare, respectiv 2 seturi de placute de inmatriculare si au fost confiscate bunuri in valoare de 330 lei.

 

Consecintele nerespectarii normelor rutiere. NU conduceti autovehicule sub nicio forma daca ati consumat alcool sau daca nu detineti permis de conducere!

 In noaptea de 7/8 februarie a.c., un b arbat, de 28 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, prin Bistrita, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu poarta de acces a unui imobil.

 In urma accidentului rutier, a rezultat ranirea usoara a unui barbat, de 30 ani si a unei tinere, de 19 ani, ambii pasageri in autoturism.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Biroului Rutier efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La aceeasi data, 7 februarie a.c., pe DN 17, prin localitatea Cristestii Ciceului, politistii rutieri din Beclean au depistat in trafic un barbat, de 29 ani, din Floresti, in timp ce conducea o autoutilitara, fara sa detina permis de conducere.

 De asemenea, barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

0 comentarii2786 vizualizări09 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0