Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
ATENTIE LA CONDITIILE METEO NEFAVORABILE CONDUCETI PRUDENT! VIATA ARE PRIORITATE!

Va reamintim: Chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!

Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, recomandam soferilor sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila.

Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

Va reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, legislatia in vigoare neconditionand utilizarea lor de o anumita data din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Recomandam conducatorilor auto incepatori sa evite, pe cat posibil, conducera autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experinta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim ca, daca au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa in afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica.

De asemenea, pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.


Drum bun!

0 comentarii2737 vizualizări12 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0