Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Actiuni comune ale politistilor rutieri bistriteni impreuna cu reprezentanti ai RAR.

In perioada 14-15 februarie a.c., politistii rutieri bistriteni au organizat si desfasurat actiuni rutiere pentru reducerea riscului rutier. Actiunile au avut ca scop principal prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si a transportului ilegal de persoane.

Acestea s-au desfasurat pe raza intregului judet si au participat si reprezentanti ai Registrului Auto Roman, care au verificat starea tehnica a autovehiculelor.

Astfel, in cadrul actiunilor s-a urmarit si verificarea sistemului de franare, a celui de reducere a zgomotului si a emisiilor poluante, a mecanismului de directie, instalatiei de iluminare/semnalizare, existentei si autenticitatii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum si a legalitatii montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punti, roti, anvelope si suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare si concordanta acestora cu datele si caracteristicile tehnice ale vehiculelor, detinerii inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.

Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate aproximativ 190 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 30 pentru diferite defectiuni tehnice si 29 pentru transport ilegal de persoane, in valoare totala de aproximativ 40 000 lei.

Totodata, in cadrul actiunii au fost retinute 21 permise de conducere si au fost retrase 3 certificate de inmatriculare.

Politia bistriteana la datorie la sfarsit de saptamana

In perioada 15-17 februarie a.c., politistii rutieri si cei de ordine publica, au desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, pe raza intregului judet.

 Politistii rutieri au actionat pentru supravegherea si monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din judet, dar si pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum si pentru sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate aproximativ 600 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 165 000 lei.

 Ca urmare a constatarii unor abateri la regimul rutier, au fost retinute 55 de permise de conducere si au fost retrase 15 certificate de inmatriculare.

 

Exemplificari:

 La data de 16 februarie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control in trafic un tanar, de 21 ani, din Satu Nou, care conducea un autoturism pe DJ 172 G, prin localitatea Jelna.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 17 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 22 ani, din Dumitrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 17 februarie a.c., un tanar, de 27 ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, condus de o femeie, de 69 ani, din aceeasi localitate.

Accidentul rutier s-a soldat doar cu avarierea autovehiculelor.

Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii2639 vizualizări18 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0