Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Politistii bistriteni la datorie pentru siguranta cetatenilor.

In perioada 22-24 februarie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si pentru reducerea riscului rutier, prin sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand in pericol atat siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 

Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate peste 600 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de aproximativ 160 000 lei.

 Totodata, fata de 37 de conducatori auto a fost luata masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 8 certificate de inmatriculare pentru diferite nereguli.

 

 

Exemple: infractiuni la regimul rutier constatate in flagrant

 La data de 22 februarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control in trafic un tanar, de 21 ani, din Rebrisoara, care conducea un autoturism prin localitatea Salva.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca tanarul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

In noaptea de 22/23 februarie a.c., pe DN 17, prin Prundu Birgaului, politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 19 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism aflandu-se sub influenta alcoolului.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

  S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 24 februarie a.c., tot pe DN 17, prin Prundu Birgaului, politistii Serviciului Rutier au identificat in trafic un barbat, de 27 ani,  din localitate, in timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 23 februarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic, un barbat, de 44 ani, din Mititei, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost inregistrat dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In noaptea de 23/24 februarie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat in trafic un tanar, de 20 ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitate, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Fiind testat si cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare pozitiva, mai mica de 0,20 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In cauza, se efectueaza cercetari pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 24 februarie a.c., un barbat, de 37 ani, din Gledin, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, pe fondul consumului de alcool si a neadaptarii vitezei intr-o curba la stanga, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un stalp de electricitate.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat si totodata a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 24 februarie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat in trafic un tanar, de 18 ani, din Lechinta, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 E, prin localitate, fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 A fost intocmit doar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 24 februarie a.c., pe DJ 172, prin Zagra, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au identificat in trafic un tanar, de 18 ani, din localitate, care conducea o motocicleta neinmatriculata si fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare negativa.

 Politistii efectueaza cercetari pentru punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 24 februarie a.c., politia a fost sesizata de un barbat, din Rebra, despre faptul ca autoturismul sau, care se afla parcat in afara partii carosabile a DJ 172 B, ar fi fost acrosat de un autoturism, retinand si numarul de inmatriculare.

 La scurt timp, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat autoturismul in cauza, pe raza localitatii Rebra, identificand totodata si persoana care l-a condus, ca fiind un tanar, de 20 ani, din Sinmihaiu de Cimpie.

 Tanarul identificat a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 De asemenea, in urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.

 

          ATENTIE CUI PERMITETI ACCESUL IN LOCUINTA! - doua femei banuite de comiterea unui furt din locuinta, identificate la scurt timp de politistii nasaudeni. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

 

La data de 24 februarie a.c., o femeie, de 85 ani, din Nasaud a sesizat politia despre faptul ca doua femei necunoscute i-ar fi sustras din locuinta suma de 525 lei.

 Femeia de 85 ani a primit in casa doua femei care au venit la cersit insotite de doi minori. Aceasta le-a oferit de mancare, iar intr-un moment de neatentie, femeile ar fi sustras suma de bani dintr-un portofel, care se afla pe pat.

 La scurt timp dupa sesizare, politistii nasaudeni au identificat persoanele in cauza, pe raza orasului, acestea fiind doua femei, de 36 ani, respectiv 27 ani, ambele din Nasaud. Totodata, suma de bani reclamata ca fiind sustrasa a fost recuperata si predata persoanei pagubite.

 In continuare, se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de furt, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

Pentru a nu deveni victimele unor infractiuni de furt, politistii va recomanda:

 

  • Nu primiti in casa cersetori, negustori ambulanti sau orice alte persoane necunoscute!
  • Nu aveti incredere in comis-voiajorii care incearca sa va vanda diverse produse, acestia va pot distrage atentia cu scopul de a fura!
  • Daca aveti suspiciuni in legatura cu o persoana, anuntati imediat politia si alertati vecinii!
  • Nu tineti in casa sume mari de bani sau bunuri de mare valoare!

 

In cazul in care sunteti victima sau martorul unei infractiuni de furt, sesizati de indata Politia, prin apelarea numarului unic de urgenta 112!

 

0 comentarii2625 vizualizări25 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0