Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Actiuni pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

In perioada 5-6 martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Astfel, la data de 5 martie a.c., politistii au efectuat controale de specialitate in zonele si localurile de alimentatie publica, de pe raza de competenta a Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai. Actiunile au urmarit depistarea faptelor ilegale din domeniul comertului si prestarilor de servicii destinate populatiei.

 De asemenea, la data de 6 martie a.c., au fost efectuate controale, pe raza municipiului Bistrita, pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in domeniul schimbului ilegal de valuta.

 In urma actiunilor desfasurate si a neregulilor constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 19.500 lei si a fost confiscata suma de 100 de euro, obiect al unui schimb ilegal de valuta, precum si numerar in suma de 88,50 lei.

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

 La data de 6 martie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Nasaud, impotriva unui tanar de 21 de ani, din Nasaud.

 Acesta a fost condamnat la 2 ani, 5 luni si 10 zile inchisoare pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului.

 Cel in cauza a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

Nu conduceti daca sunteti obositi! Oboseala la volan poate fi cauza unor accidente rutiere cu urmari deosebit de grave!

 Oboseala la volan este extrem de periculoasa. Este de ajuns o singura fractiune de secunda, moment in care pot aparea atipirea si, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseala (stare de moleseala, clipire frecventa, incetosarea privirii) trebuie sa intrerupeti calatoria si sa parcati autovehiculul intr-un loc sigur (de preferat o parcare amenajata). Odihniti-va pana la refacerea totala a capacitatilor psiho - motorii necesare conducerii in siguranta.

 La data de 7 martie a.c., pe drumul national 17, in localitatea Cristestii Ciceului, a avut loc un accident rutier pe fondul oboselii la volan, soldat cu ranirea usoara a unui tanar.

 Ca urmare a cercetarilor efectuate la fata locului de catre politistii rutieri din Beclean, a reiesit faptul ca un tanar de 19 ani, din Ciceu Giurgesti, in timp ce conducea un autoturism, din cauza oboselii, ar fi adormit la volan si ar fi patruns pe contrasens, unde a acrosat un autocamion, condus de un barbat de 55 de ani, din Chisinau, dupa care a intrat intr-un copac. In urma accidentului, tanarul de 19 ani a fost ranit usor.

 Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative in ambele cazuri. In continuare, politistii efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal de vatamare corporala din culpa, urmand a fi stabilite toate imprejurarile in care a avut loc evenimentul.

 

0 comentarii2639 vizualizări07 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0