Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului.

In perioada 7-8 martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat actiuni pentru prevenirea fenomenelor ilicite din domeniul comertului ilicit cu flori, produse ornamentale si accesorii, pe raza intregului judet. Actiunile au avut ca scop prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului.

 Astfel, in urma controalelor si a verificarilor de specialitate efectuate la peste 40 de operatori economici, au fost constatate si aplicate 32 de sanctiuni contraventionale, dintre care 30 conform Legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si 2 conform OUG 28/1999 - privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, in valoare totala de 106 500 lei. Totodata, cu ocazia activitatilor desfasurate a fost confiscat numerar in suma de 705 lei.

 In cadrul actiunilor pe care le desfasoara, politistii tin cont de prevederile Legii nr. 270/2017 - legea prevenirii.

 Politistii de la investigarea criminalitatii economice vor desfasura si in perioada urmatoare actiuni specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri, cu preponderenta in locurile si mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscala.

 

 

 

          Politistii bistriteni la datorie la sfarsit de saptamana

 In perioada 8-10 martie a.c., politistii bistriteni au actionat pentru asigurarea si mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera, prin sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie si care pun in pericol atat siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate peste 400 sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de aproximativ 126 000 lei.

 Totodata, fata de 42 de conducatori auto a fost luata masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare pentru diferite nereguli.

 

 

ATENTIE! - Incalcarea normelor rutiere poate avea consecinte grave!

La data de 8 martie a.c., un barbat, de 46 ani, din Sigmir, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 151, pe directia de deplasare Bistrita - Sigmir, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul acestuia, patrunzand pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu o remorca tractata de un autoturism condus regulamentar de un barbat, de 56 ani, din Rebrisoara. Ulterior acesta a fost proiectat intr-un alt autoturism, tot de pe sens opus, care era condus de un tanar, de 18 ani, din Chiuza.

Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

 Cei trei soferi implicati in accident au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative in cazul barbatului de 56 ani si a tanarului de 18 ani.

 In cazul barbatului de 46 ani, aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

  In continuare, politistii Biroului Rutier efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 9 martie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un tanar, de 19 ani, din Budacu de Sus, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fara sa detina permis de conducere.

 La solicitarea organelor de politie de a i se preleva doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei, tanarul a refuzat.

 Politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

La data de 10 martie a.c., politistii rutieri din Beclean au identificat in trafic un barbat, de 27 ani, din Chiuza, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza orasului, aflandu-se sub influenta alcoolului.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii2800 vizualizări11 martie 2019




rss 2.0
rss 2.0