Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni de prevenire desfasurate de politistii de la investigarea criminalitatii economice.

Ieri, 24 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pe raza intregului judet, pentru prevenirea si combaterea cu fermitate a faptelor ilicite din domeniul comertului si prestarilor de servicii catre populatie in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale. 

Actiunile au avut ca scop principal prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, precum si stabilirea originii produselor comercializate, in special a celor din carne, a lactatelor, a oualor si a legumelor/fructelor si a modului de manipulare al acestora, urmarindu-se prevenirea unor abateri care pot dauna sanatatii populatiei.

 Cu ocazia controalelor si a verificarilor de specialitate efectuate la 24 de operatori economici au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale conform Legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, in valoare totala de 50 000 lei. Totodata a fost confiscat numerar in suma de 200 lei.

 In cadrul actiunilor pe care le desfasoara, politistii tin cont de prevederile Legii nr. 270/2017 - legea prevenirii.

 In perioada sarbatorilor pascale, politistii de la investigarea criminalitatii economice vor continua desfasurarea de actiuni specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri, cu preponderenta in locurile si mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscala.

 

0 comentarii2765 vizualizări25 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0