Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Un barbat banuit de comiterea unui furt din locuinta, a fost retinut pentru 24 de ore de politistii de investigatii criminale.

La data de 5 mai a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale au dispus masura retinerii pentru o perioada de 24 ore fata de un barbat de 34 de ani, din localitatea Abus, judetul Mures, banuit de comiterea unui furt. In cursul zilei de astazi, barbatul va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

 In cadrul cercetarilor efectuate, politistii specializati in investigatii criminale au stabilit faptul ca, la data de 2 mai a.c., barbatul ar fi patruns in locuinta de serviciu a unei femei din Bistrita, de unde a sustras suma de 20.000 euro si 2.000 lei.

 Cercetarile continua in cadrul unui dosar penal de furt calificat, in vederea recuperarii prejudiciului si stabilirii tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

 

 

Un mandat de executare a pedepsei inchisorii a fost pus in aplicare de politisti.

La data de 4 mai a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii emis de Tribunalul Bistrita-Nasaud, la data de 3 mai a.c., impotriva unui barbat de 30 de ani, din Romuli. Acesta a fost condamnat la 5 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de tentativa la omor.

 In prezent barbatul se afla incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

In acest sfarsit de saptamana, politistii cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza judetului.

 Astfel, in cadrul activitatilor de monitorizare a traficului rutier, politistii au urmarit depistarea si tragerea la raspundere a celor care nu respecta regulile de circulatie si pun astfel in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

 Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat peste 420 de sanctiuni, a caror valoare se ridica la 125.00 lei, iar ca masuri complementare, au fost retinute 38 de permise de conducere si retrase 5 certificate de inmatriculare.

 In cadrul activitatilor preventive desfasurate, politistii au depistat mai multi conducatori auto care au incalcat grav regulile de circulatie, au pus in pericol siguranta rutiera si s-au ales cu dosar penal.

 

 

Exemple:

 La data de 3 mai a.c., pe raza municipiului Bistrita, politistii de la Ordine Publica l-au depistat pe un barbat de 32 de ani, din Bistrita in timp ce conducea un autoturism  fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

****

La data de 3 mai a.c., pe D.C. 38, pe raza localitatii Caianu Mare, politistii l-au depistat si oprit in trafic, pentru control, pe un barbat de 37 de ani, din Caianu Mic care conducea un autoturism.

 In cadrul verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta consumase bauturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sange, care vor stabili alcoolemia.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

****

La data de 5 mai a.c., in jurul orei 02.15,  un tanar de 23 de ani, din localitatea Sant, care conducea un autoturism prin localitatea Rodna, a pierdut controlul directiei de deplasare si a iesit in afara partii carosabile unde a lovit un autoturism parcat regulamentar, un stalp de electricitate si gardul unui imobil.

 Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe de sange care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

****

La data de 6 mai a.c., D.J. 172E, pe raza localitatii Matei, politistii Sectiei 3 l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat de 30 de ani, din Petris, care conducea un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltat mostre de sange care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii2709 vizualizări06 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0