Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Mesaj de "ZIUA FAMILIEI".

Azi, 15 mai, este "Ziua Internationala a Familiei", o zi care reflecta importanta pe care fiecare comunitate o acorda celui mai important nucleu al societatii. In prezent probleme de ordin social, material aduc tot mai multe provocari pentru cei care isi promit sa isi uneasca destinele, pe viata de cele mai multe ori. Din cauze foarte multe si variate, violenta domestica ramane de cele mai multe ori ascunsa, iar impactul este devastator si pe termen lung,  mai ales asupra copiilor.

 Politistii bistriteni doresc sa aminteasca cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud faptul ca recunoasterea si respectarea unor valori simple, verificate de sute de generatii sunt elemente-cheie pentru o comunitate in siguranta.  Facem acest lucru cu sprijinul unui grup de copii, elevi ai clasei a III-a "Step by Step" Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita, care au dorit sa ne explice din punctul lor de vedere si pe intelesul tuturor ce este familia si care sunt valorile ei: 

"ceva magic"

 "ceva ce iti aduce bucurie"

 "familia este la fel ca si razele soarelui. Ma ajuta si sunt prezente oriunde as fi"

 "familia este ca un plasture pe o rana"

"familia este totul"

"sprijin, ajutor, curaj. Nu-mi pot imagina viata fara familie"

"Familia este ca petalele unei flori, unite mereu si egale"- ultima definitie reflecta si simbolul campaniei noastre de prevenire a violentei domestice, floarea de nu-ma-uita. Asadar, parafrazand titlul campaniei, va reamintim ca  "mai bine daruiesti, decat sa lovesti".

Si nu uitati:

Un copil martor al unei violente in familie, chiar daca nu este agresat direct, poate dezvolta traume pentru toata viata. Noi, adultii suntem modele pentru acestia. Schimbarea copilului incepe de cele mai multe ori cu schimbarea parintelui.

 

 

Compartimentul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii

0 comentarii2800 vizualizări15 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0