Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Truck & bus - actiuni pentru siguranta traficului rutier

 

In aceasta saptamana, conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa, Politia Romana desfasoara actiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activitatilor de transport public de persoane si marfuri.

 

In perioada 13 - 19 mai a.c., Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane coordoneaza, la nivel national, o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane si transportului de marfa.

 

Astfel, in cadrul actiunii,  politistii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si pe cele destinate transportului de marfa, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

 

Activitatile de control se desfasoara simultan in toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

***

Astazi, ca urmare a actiunilor desfasurate, politistii bistriteni au aplicat 2 sanctiuni contraventionale conform OG37/2007, in valoare totala de 1000 de lei, pentru nerespectarea normelor privind timpii de condus.

 

De asemenea, la data de 14 mai a.c., politistii Serviciului Rutier au sanctionat cu amenda in valoare de 12000 de lei o societate comerciala din judetul Suceava, pentru nereguli constatate conform OG 37/2007, iar ca masura complementara, a fost indisponibilizat un ansamblu de vehicule pentru 9 ore.  La controlul efectuat, conducatorul auto, un barbat de 48 de ani, din Vatra Dornei, a fost depistat de politisti folosind dispozitive de tip magnet pentru alterarea datelor ori inregistrarilor continua. Acesta a intervenit si asupra dispozitivului de inregistrare de tip tahograf, in vederea alterarii datelor.

0 comentarii3094 vizualizări17 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0