Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
PERCHEZITII INTR-UN DOSAR DE CORUPTIE.

Trei persoane au fost retinute pentru 24 ore, fiind cercetate pentru infractiuni de coruptie si asimilate acestora. Astazi, 24 mai a.c., fata de acestea a fost dispusa masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile. Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice efectueaza cercetari intr-un dosar penal, la delegarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, sub aspectul comiterii unor infractiuni de coruptie si asimilate acestora in legatura cu inscrierea in cartea funciara, pe nedrept, a dreptului de proprietate asupra unor imobile, in baza unor sentinte civile pretins emise de instante judecatoresti, despre care exista indicii temeinice ca ar reflecta o situatie juridica nereala.

 Astfel, ieri, 23 mai a.c., in cadrul cercetarilor efectuate in dosarul respectiv, privind savarsirea infractiunilor de luare de mita, dare de mita, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la comiterea infractiunii de fals intelectual, evaziune fiscala, la delegarea procurorului competent, politistii de la investigarea criminalitatii economice impreuna cu politisti din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au pus in aplicare 20 mandate de perchezitie domiciliara si 4 mandate de aducere.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate impresiuni de stampile, inscrisuri, telefoane mobile, dispozitive de memorie externa, respectiv tehnica de calcul si au fost indisponibilizate diferite sume de bani. De asemenea, in scopul acoperirii prejudiciului cauzat, au fost identificate bunuri mobile si imobile, in vederea aplicarii masurii sechestrului asigurator penal.

La data de 23 mai a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus retinerea pentru 24 ore fata de doi barbati de 33 ani, respectiv 53 ani si fasa de o femeie de 39 ani. La data de 24 mai a.c., fata de acestia a fost dispusa masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitatea s-a desfasurat cu sprijinul Directiei Generale Anticoruptie si al Inspectoratului de Jandarmi Judetean "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii3017 vizualizări24 mai 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0