Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Multumim, domnule Valer Chilut pentru ca ati dat dovada de spirit civic.

Astazi, 31 mai a.c., politistii din Bistrita i-au dat o veste buna unui barbat care si-a pierdut astazi portofelul, chiar inainte ca acesta sa fi apucat sa sesizeze acest lucru. In acelasi timp in care barbatul si-a dat seama ca-i lipseste portofelul in care avea documente personale, carduri bancare si o suma de bani, la sediul Politiei din Bistrita s-a prezentat domnul Valer Chilut, cel care l-a gasit pe strada.

 Ii multumim pentru ca a dat dovada de spirit civic si mai ales pentru faptul ca a procedat corect.

 Va reamintim faptul ca legea, respectiv art. 243 din Codul Penal, pedepseste "Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. 

  (2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns din eroare sau in mod fortuit in posesia faptuitorului, sau nepredarea acestuia in termen de 10 zile din momentul in care a cunoscut ca bunul nu ii apartine. 

 

 

 Depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta alcoolului.

 La data de 31 mai, politistii l-au depistat si oprit in trafic pe un tanar de 24 de ani, din Budacu de Jos, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din Bistrita.

 Acesta  fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60  mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care vor stabili alcoolemia.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

      De la conducere fara permis la arestare preventiva. Un tanar de 19 ani a fost retinut pentru 24 de ore de politisti pentru ca a condus fara permis.

 La data de 30 mai a.c., in jurul orei 07.20, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului l-au depistat si oprit in trafic pe un tanar de 19 ani, din Bistrita Bargaului, care conducea un autoturism pe DJ172D, prin localitatea Bistrita Bargaului.

 Politistii au intocmit dosar penal, iar ulterior, in aceeasi zi, in jurul orei 11.00, tanarul a fost depistat in timp ce conducea un autoturism, in localitatea Tiha Bargaului.

 Avand in vedere cele constatate, politistii Sectiei 2 au dispus masura preventiva a retinerii pentru 24 de ore si efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal de conducere fara permis.

 

 

      Mai multe persoane banuite de comiterea unor furturi au fost identificate de politisti, iar o parte din bunurile recalmate ca fiind sustrase au fost recuperate si restituite pagubitilor.

 La data de 30 mai a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de furt, politistii au identificat trei barbati cu varste cuprinse intre 29 si 32 de ani si inca patru minori, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, banuiti de comiterea faptei.

 Acestia sunt din localitatile Teaca, Pinticu si Viile Tecii, iar politistii ii banuiesc ca in perioada 1 ianuarie 2017- 23 mai 2019, ar fi sustras mai multe bunuri din locuintele si axele unor persoane, din Galatii Bistritei si Teaca.

 Tot in cadrul activitatilor desfasurate in acest dosar, politistii au recuperat si restituit o parte din bunurile sustrase (unelte electrice) persoanelor pagubite.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita in vedere stabilirii si documentarii intregii activitati infractionale si recuperarii prejudiciilor.

 

 

0 comentarii2765 vizualizări31 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0