Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII. BULLYINGUL IN MEDUL SCOLAR.

In judetul Bistrita-Nasaud, campania nationala "Saptamana prevenirii criminalitatii" va debuta luni, in orasul Nasaud, cu o conferinta academica, pe teme preventive. In perioada 3-7 iunie a.c., la nivel national se desfasoara campania "Saptamana Prevenirii Criminalitatii", pe parcursul careia, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii, impreuna cu cei ai structurilor judetene desfasoara activitati menite sa sublinieze importanta prevenirii criminalitatii, necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie si consecintele asociate comiterii de infractiuni.

Campania debuteaza luni, in orasul Nasaud cu Conferinta Nationala Academica "BULLYINGUL IN MEDUL SCOLAR". Este un eveniment stiintific in cadrul proiectului preventiv "STOP bullyingului in scolile bistritene". Acest proiect are ca parteneri Institutia Prefectului judetul Bistrita-Nasaud, Inspectoratul Scolar Judetean, Consiliul Judetean -ATOP, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala si ONG-ul Tasuleasa Social si are ca scop reducerea fenomenului de bullying in scolile judetului.

Conferinta academica este organizata in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca si are invitati speciali din mediul academic. Vor conferentia prof.univ. dr.habil. ION ALBULESCU - directorul Departamentului de Stiinte ale Educatiei si dl.prof.univ.dr. MIRCEA MICLEA, ambii din cadrul Facultatii de Psihologie, dl.prof.univ.dr. VASILE DANCU - din cadrul Facultatii de Sociologie  UBB CLUJ NAPOCA,  iar de la extensia Nasaud a UBB, dl.prof.univ.dr. CRISTIAN STAN si dna. lector univ.dr. DENISA MANEA.

Proiectul este un model de bune practici interinstitutional la nivel judetean, promoveaza si sustine raporturi ideale de colaborare cu institutiile si societatea civila si asigura implicarea in cresterea gradului de siguranta a cetateanului.

 Va asteptam sa ne fiti alaturi!

 


PROGRAMUL SAPTAMANII 3 - 7 iunie 2019 

 

LUNI,  3 iunie  

Lansarea campaniei "SAPTAMANA PREVENIRII  CRIMINALITATII"

  • Ø 14.00 - 17.00 : Organizarea Conferintei Nationale Academice " Bullyingul in mediul scolar - aspecte sociologice si psihologice"

 

MARTI, 4 IUNIE

TEMA : PREVENIREA VIOLENTEI DOMESTICE

 10.00 - 16.00: "arta muta" - expozitie de chipuri cu urme ale violentei domestice desenate /machiate;

  • Ø Seminar  cu discutii pe tema zilei si vizionarea materialului "Voci netacute" al asociatiei ANAIS

 

  • Ø STRADAL:  Distribuire de carduri "de dat mai departe" cu pasii de urmat in cazurile de violenta domestica; Parteneri: Liceul de arte "Corneliu Baba"  Bistrita, AFI Profamilia, DGASPC BN

 

MIERCURI 5 iunie

TEMA: prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor

 Ø 11.00- 13.00- Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita - activitate in cadrul proiectului partenerial "M.A.I. informat pentru siguranta cetateanului"; participa elevii claselor a XI-a, care vor afla informatii legate de admiterea in scolile MAI; vor fi organizate demonstratii si vor fi expuse tehnica si autospeciale MAI (Politie, Jandarmi, Pompieri).

 

 

JOI 6 iunie

TEMA: PREVENIREA INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

 Ø 13.00 - 14.00 - masa rotunda  la Asociatia ONISIM Bistrita cu participarea partenerilor din proiectul "Dincolo de aparente-experiente de tip "carte vie"- tema de dezbatere: prevenirea infractiunilor contra patrimoniului .

 Ø 14.00- 15.00- Activitate stradala de distribuire de materiale informativ - preventive pentru prevenirea furturilor din genti, posete, buzunare, a talhariilor, avand drept public - tinta populatia varstnica a municipiului Bistrita.

 

 

VINERI 7 iunie

TEMA:SIGURANTA RUTIERA 

  • Ø 10.00- 13.00 - concurs de desene pe asfalt in parcul municipal cu tema "Prietenul meu - politistul" si punand accentul pe siguranta copiilor in trafic si un moment artistic al prescolarilor de la Gradinita "Raza de soare" Bistrita

 Ø 10.00 - 16.00- in scolile din judet vor fi prezenti politisti de proximitate, ordine publica si rutiera, care vor distribui materiale informative destinate sigurantei rutiere.

0 comentarii2828 vizualizări01 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0