Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
TRAFIC RUTIER IN SIGURANTA. Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

In acest sfarsit de saptamana, politistii cu atributii pe linie rutiera au fost la datorie si au actionat pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, in tot judetul. In vederea asigurarii unui climat de siguranta rutiera in randul participantilor la trafic, in perioada 7-9 iunie a.c., politistii Serviciului Rutier, impreuna cu politistii de la formatiunile de profil din teritoriu au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 Astfel, in perioada mentionata, ca urmare a neregulilor constatate in trafic, politistii au aplicat 357 de sanctiuni contraventionale, conform O.U.G.195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, in valoare de peste 94.000 de lei. Totodata, ca urmare a celor constatate, au fost retinute 18 permise de conducere si retrase 8 certificate de inmatriculare.

 

De asemenea, in cadrul actiunilor desfasurate pe raza judetului, politistii au constatat mai multe infractiuni la regimul rutier, dintre care exemplificam:

 La data de 9 iunie a.c., in cadrul actiunilor desfasurate, politistii Biroului Rutier l-au depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism, pe un barbat de 43 ani, din Bistrita. Fiind oprit pentru control, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de aproape 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Conducatorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sange care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

.

 

ATENTIE! Detinerea de produse accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita legala este infractiune!  La data de 8 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de detinere de produse accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita legala. 

La aceeasi data, pe DN 17, intre localitatile Sintereag si Beclean a avut loc un accident rutier usor, iar din primele verificari efectuate s-a stabilit faptul ca un barbat de 79 de ani, din Zagra, nu s-ar fi asigurat corespunzator la schimbarea directiei de mers spre stanga si a fost acrosat de o autoutilitara. Aceasta era condusa de un tanar de 20 de ani, din Nimigea de Jos si era angajata regulamentar in depasirea autoturismului. In urma accidentului, un barbat de 63 de ani, din Zagra, pasager in autoturism, a fost ranit usor. Ambii soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 La fata locului, politistii au descoperit in autoturismul implicat in accident cantitatea de 113,5 litri de lichid incolor, cu miros specific de alcool, ambalat in recipiente din plastic, despre care s-a stabilit faptul ca apartine barbatului de 63 de ani, pasager in autoturism. Intreaga cantitate a fost indisponibilizata de politisti, iar cercetarile sunt continuate in cadrul unui dosar penal deschis pentru detinerea de produse accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false.

 

         Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 La data de 7 iunie a.c., politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari cu privire la faptul ca un barbat de 71 de ani, din Parva, nu ar fi depus la un armurier autorizat, in termen de 10 zile de la data expirarii valabilitatii permisului de arma, arma neletala cu destinatia tir sportiv.

 S-a intocmit dosar penal, iar politistii efectueaza cercetari pentru infractiunea de  nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 

 

0 comentarii2877 vizualizări10 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0