Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Trei tineri banuiti de comiterea unor furturi din case de vacante au fost retinuti de politistii Sectiei 2.

Bunurile reclamate ca fiind sustrase au fost recuperate si restituite pagubitilor. In urma unui complex de masuri informativ-operative desfasurate de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, in colaborare cu cei de investigatii criminale, criminalisti si de la Postul de Politie Teaca, au fost identificati 3 tineri din Viile Tecii, banuiti de comiterea unor furturi.

 Astfel, din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat faptul ca la data de 23 mai a.c., cei trei tineri, de 16, 25, respectiv 29 de ani, ar fi sustras boxe si doua televizoare dintr-o casa de vacanta situata in Colibita. De asemenea, la data de 26 mai a.c., acestia ar fi patruns intr-o alta casa de vacanta din localitatea Colibita, de unde ar mai fi sustras un DVD player si un televizor.

 Bunurile, in valoare totala de aproximativ 4000 de lei, au fost recuperate in totalitate si restituite pagubitilor.

 Fata de cei trei s-a dispus masura retinerii pe o perioada de 24 ore, urmand a fi prezentati magistratilor in cursul zilei de astazi, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului pentru savarsirea infractiunii de furt calificat si complicitate la savarsirea infractiunii de furt calificat.

 

 

         Barbat cercetat pentru contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase efectueaza cercetari intr-un dosar penal de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, sub coordonarea unui procuror.

 In urma cercetarilor efectuate a reiesit faptul ca, in cursul anului 2015, un barbat de 28 de ani, din Salva ar fi procurat din Germania si ar fi introdus ilegal pe teritoriul Romaniei o pusca cu aer comprimat, din categoria armelor neletale, supuse regimului autorizarii. De asemenea, acesta ar fi detinut-o fara drept la locuinta sa din localitatea Salva.

 La data de 10 iunie a.c., fata de barbatul in cauza s-a dispus luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile, iar cercetarile sunt continuate de catre politisti, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

 

 

IN FLAGRANT!

 La data de 10 iunie a.c., pe DJ 172D, pe raza localitatii Bistrita Bargaului, politistii Serviciului Rutier l-au depistat in trafic pe un tanar de 21 de ani, din localitate, in timp ce conducea un motoscuter, fara a detine permis de conducere.

 Acesta a fost testat de politisti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproape 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care i s-au prelevat mostre de sange care vor stabili alcoolemia.

 Cercetarile sunt continuate pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 10 iunie a.c., politistii din Sangeorz-Bai l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat de 57 de ani, din Maieru. Acesta conducea un autoturism pe DN17D, pe raza localitatii Maieru, desi se afla sub influenta alcoolului.

La testarea cu etilotestul, valoarea indicata de aparat a fost de peste 1,15 mg./l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre de sange.

S-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.          

 

 

0 comentarii2891 vizualizări11 iunie 2019




rss 2.0
rss 2.0