Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
BRACONIERI PRINSI IN FLAGRANT DE POLITISTI.

Cinci barbati, banuiti de  comiterea infractiunilor de braconaj, uz de arma fara drept, transportul vanatului braconat si nerespectarea regimului materiilor explozive, au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore. Pe trei dintre acestia, politistii Sectiei 4 Politiei Rurala Beclean i-au depistat in flagrant, la data de 30 iulie a.c., in jurul orei 04.15, pe raza localitatii Branistea, in timp ce transportau cu un autoturism carne de vanat.

 Cazul a fost preluat de politistii specializati de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase care, la aceeasi data, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, au efectuat 5 perchezitii domiciliare, la locuintele unor persoane banuite de comiterea infractiunilor de braconaj, uz de arma fara drept, transportul vanatului braconat si nerespectarea regimului materiilor explozive.

 Cu ocazia perchezitiilor au fost descoperite 250 de grame de pulbere din categoria materiilor explozive si 49 capse de initiere, 8 arme letale detinute legal cu privire la care exista suspiciunea ca ar fi folosite la braconaj, carnea, pielea si trofee provenite de la exemplare de fauna cinegetica braconate, 48 de trofee de caprior si mistret si o piele de viezure. De asemenea, au fost indisponibilizate in vederea confiscarii speciale 2 autovehicule despre care exista suspiciuni ca ar fi fost folosite la comiterea infractiunilor.

 Din cercetarile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, la data de 29 iulie, in jurul orei 21.00, trei vanatori si detinatori legali de arme de vanatoare, cu varste cuprinse intre 60 si 69 de ani, din Beclean si Branistea, impreuna cu un alt barbat, de 54 de ani, care nu este autorizat sa detina arme letale, ar fi braconat 2 mistreti si un caprior, pe raza fondului cinegetic nr. 34 Malin.

 Ulterior, cei patru, ajutati si de un tanar de 22 de ani, din Branistea, ar fi transportat vanatul braconat la locuinta unuia dintre ei, unde au eviscerat, transat si impartit cele 3 exemplare.

 La actiune au participat politisti din cadrul Politia Orasului Beclean si Sectiei 4, criminalisti, luptatori de la Actiuni Speciale.

 Fata de cele cinci persoane, politistii au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore, iar cercetarile in acest caz sunt efectuate de catre politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, pentru stabilirea intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a tuturor participantilor.

0 comentarii2772 vizualizări31 iulie 2019




rss 2.0
rss 2.0