Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Banuiti de comiterea unor furturi din magazine, arestati preventiv pentru 30 de zile.

La data de 16 septembrie a.c., la propunerea politistilor din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, instanta a dispus masura arestarii pentru 30 de zile a doi barbati, de 25 de ani, respectiv 31 de ani, ambii din Bistrita, banuiti de comiterea unor furturi din magazine. Initial, la data de 15 septembrie, cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore de catre politistii de investigatii criminale, fiind banuiti ca la data de 13 septembrie 2019 ar fi sustras o suma de bani si mai multe bunuri, dintr-un magazin din Bistrita. De asemenea, barbatul de 25 de ani este banuit ca, la data de 6 septembrie a.c., ar fi sustras bani si obiecte de imbracaminte dintr-un alt magazin din Bistrita.

 La domiciliul celor doi a fost efectuata o perchezitie, ocazie cu care au fost ridicate mai multe articole de imbracaminte si alte bunuri, reclamate ca fiind sustrase.

In continuare, politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita efectueaza cercetari pentru documentarea intregii activitati infractionale a acestora si pentru recuperarea prejudiciului produs.

 

Opriti inainte de a produce accidente, de catre politistii cu atributii pe linie rutiera.  

La data de 14 septembrie a.c., in urma actiunilor preventive efectuate in trafic, politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un autoturism care a fost inregistrat de aparatul radar in timp ce rula pe DJ 172D, prin localitatea Bistrita Bargaului, cu viteza de 103 km/h.

 Soferul autoturismului nu a oprit la semnalele politistilor, fiind urmarit de echipajul de la Rutiera. Incercand sa scape, soferul impreuna cu un pasager au intrat pe o strada laturalnica, dupa care au coborat din autoturism. Cei doi au fost prinsi la scurt timp de politistii care au constatat faptul ca soferul este un minor de 16 ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 16 septembrie a.c., ora 00.30, un tanar de 19 ani, din Budesti, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,50 mg/l  alcool pur in aerul expirat. A fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice care vor stabili alcoolemia.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 


7 localuri publice, 50 de masini si peste 200 de persoane au fost controlate de politisti cu ocazia unor actiuni desfasurate in acest sfarsit de saptamana. 

 In perioada 14-15 septembrie a.c., in intervalul orar 00:00-05:00, politistii de la Investigatii Criminale, Investigarea Criminalitatii Economice, Actiuni Speciale, precum si cei ai Serviciului Criminalistic si Biroului Rutier Bistrita au desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

 Astfel, au fost verificate 7 localuri publice din Bistrita si Prundu Bargaului, fiind legitimate peste 200 de persoane. Totodata, actiunile politistilor au vizat si siguranta rutiera, fiind oprite pentru control aproape 50 de autoturisme.

 Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 40 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 25.110 lei (6 conform  OUG 28/1999, 28 conform OUG 195/2002, o sanctiune contraventionala la Legea 12/1990, o sanctiune contraventionala la Legea 252/2003 si 4 la Legea 61/1991). Totodata, a fost ridicata in vederea confiscarii suma de 1251 lei.

 De asemenea, un minor disparut de la domiciliu, urmarit la nivel national, a fost depistat de politisti. Tot in cadrul actiunilor, intr-un local public, politistii Serviciului de Investigatii Criminale l-au depistat in flagrant, pe un tanar din localitatea Matei care avea asupra lui un pliculet ce continea mai multe resturi vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop. Politistii au ridicat substantele descoperite asupra tanarului si le-au inaintat structurii competente in vederea continuarii cercetarilor.

 

 

Minor cercetat pentru tentativa de omor, plasat in arest la domiciliu.

 La data de 15 septembrie a.c., un tanar de 16 ani, din Arsita, cercetat pentru comiterea unei tentative la infractiunea de omor, a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bistrita-Nasaud, care a dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

 Initial, la data de 13 septembrie a.c., in jurul orei 23.50, la nivelul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai a fost sesizata comiterea unei agresiuni, comisa la o stana organizata in Valea Mare. La fata locului, politistii au stabilit faptul ca, pe fondul consumului de alcool, intre doi ciobani de 50 de ani, respectiv 16 ani, ambii din Magura Ilvei a izbucnit un scandal, iar minorul l-ar fi injunghiat pe barbatul de 50 de ani, cu un cutit in zona abdomenului.

 Barbatul de 50 de ani a fost transportat la spital, iar tanarul de 16 ani a fost condus la sediul Politiei in vederea lamuririi starii de fapt.

 La data de 14 septembrie a.c., ca urmare a concluziilor medicale, a fost declinata competenta in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa de omor, iar tanarul banuit de comiterea faptei a fost retinut pentru 24 de ore.

 Cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 

 

 

0 comentarii2695 vizualizări17 septembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0