Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Mandat european de arestare, pus in aplicare de politistii din Bistrita-Nasaud.

In urma unei actiuni desfasurate ieri, 16 septembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au prins un urmarit international. Barbatul, in varsta de 34 de ani, din Dumitra, avea pe numele lui un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea infractiunilor de apartenenta la un grup infractional organizat si trafic ilicit de stupefiante si substante psihotrope. Mandatul a fost emis de autoritatile din Spania in data de 8 august 2019.

 Pentru depistarea lui, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala al Politiei Romane.

 In cursul zilei de ieri, politistii de investigatii criminale l-au prezentat instantei, respectiv Curtii de Apel Cluj, care a dispus masura arestului preventiv pentru 30 de zile.

 In prezent, acesta se afla in Arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 

          Retinut pentru 24 de ore de catre politistii Biroului Rutier, cercetat pentru infractiuni contra sigurantei pe drumurile publice.

 La data de 16 septembrie a.c., politistii Biroului Rutier au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de un barbat de 53 de ani, din Bistrita, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier. In cursul acestei zile va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

 Bistriteanul este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 In data de 14 septembrie a.c., acesta a produs un accident rutier soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. Astfel, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din Bistrita, a lovit un alt autoturism care circula in fata sa si care la un moment dat a oprit. A fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicata fiind de aproape 1,30mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Totodata, politistii au constatat faptul ca barbatul mai este cercetat intr-un dosar de conducere fara permis, intocmit in luna ianuarie. In prezent, se afla in Arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, iar cercetarile continua de catre Biroul Rutier.

 

Animale fara documente legale de provenienta, transportate de un barbat din Bistrita, plasate sub restrictie temporara.

 La data de 16 septembrie a.c., un echipaj mixt de la Ordine Publica si Rutiera, din cadrul Politiei Orasului Nasaud, au oprit in trafic, pentru control, o autoutilitara care circula pe DN 17C, pe raza localitatii Liviu Rebreanu.

 Soferul, un barbat de 61 de ani, din Bistrita a declarat politistilor ca transporta 15 porci pentru care nu detine documente sanitar-veterinare.

 Politistii au sesizat Directia Sanitar Veterinara Bistrita-Nasaud, iar ca urmare a celor constatate la fata locului, a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 1500 lei, conform HG nr. 984/2005. De asemenea, s-a dispus plasarea animalelor sub restrictie temporara.

 

 

Prins in flagrant, in timp ce conducea un autoturism, desi nu avea acest drept.

 La data de 16 septembrie 2019, in jurul orei 14.34, politistii l-au depistat, in flagrant, pe un tanar de 25 de ani, din Crainimat, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii, desi nu avea acest drept.

 Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat  faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

         Cercetari pentru vatamare corporala din culpa, efectuate de politistii Sectiei 2.

La data 17 septembrie a.c., in jurul orei 01.30, a fost sesizat prin 112 faptul ca in localitatea Bistrita Bargaului o femeie s-a autoincendiat.

La fata locului, a fost identificata o tanara de 24 de ani, din Bistrita Bargaului care, conform primelor verificari, in timp ce se afla la domiciliul, impreuna cu concubinul, pe fondul geloziei, s-ar fi stropit cu benzina, dupa care si-a dat foc. Femeia a fost transportata la spital, in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

Politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au demarat cercetarile in cadrul unui dosar, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

 

 

0 comentarii2786 vizualizări17 septembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0