Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
ATENTIE LA TREN!

Politistii actioneaza la nivel national, in sistem integrat, pentru reducerea victimizarii prin accidente produse in zona trecerilor la nivel cu calea ferata. Actiunile de astazi urmaresc constientizarea in special a conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun si consecintele deosebit de grave pe care le pot avea evenimentele rutiere de acest gen. In acest scop, in judetul Bistrita-Nasaud, au fost mobilizati 36 de politisti de la Transporturi, Rutiera si Ordine Publica, care efectueaza controale in zona mai multor treceri la nivel cu calea ferata, fara bariere, din judet.

 Totodata, politistii Biroului Judetean de Transporturi Bistrita-Nasaud efectueaza verificari pentru identificarea tuturor trecerilor de cale ferate semnalizate doar cu indicatoare rutiere unde se impune montarea mijloacelor de semnalizare automate, respectiv semafoare sau bariere.

 

Reamintim faptul ca legislatia in vigoare prevede urmatoarele obligatii ale conducatorului auto: 

  • Ø La trecerea la nivel cu calea ferata curenta, conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu viteza redusa si sa se asigure ca din partea stanga sau din partea dreapta nu se apropie un vehicul feroviar. 
  • Ø Conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca atunci cand: 

a) barierele sau semibarierele sunt coborate, in curs de coborare sau ridicare;

b) semnalul cu lumini rosii si/sau semnalul sonor sunt in functiune;

c) intalneste indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere" sau "Oprire". 

 

 

0 comentarii2688 vizualizări17 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0