Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Tanar arestat preventiv pentru furt calificat si tentativa la infractiunea de talharie.

La data de 18 octombrie 2019, un barbat de 68 de ani, din Bistrita a sesizat faptul ca in jurul orei 08.30, a surprins un barbat necunoscut, in timp ce incerca sa sustraga o piesa de la autoturismul sau care era parcat. In incercarea de a scapa, acesta l-a lovit cu pumnul pe barbatul de 68 de ani.

 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au intocmit un dosar penal pentru savarsirea tentativei la infractiunea de talharie, iar in cadrul cercetarilor efectuate au identificat un tanar de 21 de ani, din Rebrisoara, banuit de comiterea faptei.

 Totodata, ca urmare a investigatiilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca in perioada 22 septembrie-10 octombrie a.c., acesta ar mai fi sustras componente auto de pe acelasi autoturism, in valoare de aproximativ 3.800 lei.

 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au dispus retinerea pentru 24 de ore si ulterior, la data de 19 octombrie a.c., tanarul a fost prezentat Judecatoriei Bistrita, care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile.

 Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii Biroului de Investigatii Criminale  pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

 

Patru persoane disparute, depistate de politisti in acest sfarsit de saptamana.

 La data de 18 octombrie a.c., in jurul orei 08.00, politistii Biroului de Ordine Publica si Investigatii Criminale, sprijiniti de politisti locali, au organizat si desfasurat actiuni pentru depistarea unor persoane disparute.

 In cadrul actiunilor desfasurate, pe raza localitatii Viisoara, au fost depistati doi minori de 13 si 11 ani, plecati voluntar din Centrul de protectie a copilului Beclean. Cei doi au fost incredintati personalului centrului, iar politistii au revocat masura cautarii lor.

 La aceeasi data, politistii Compartimentului de Investigatii Criminale din Beclean l-au depistat pe un drum comunal, de pe raza localitatii Sieu Cristur, pe un barbat in varsta de 76 ani, din Chintelnic. Familia acestuia a sesizat Politia cu privire la faptul ca a plecat de la domiciliu in imprejurari necunoscute, in urma cu doua zile, si nu s-a mai intors. Politistii au solicitat revocarea masurii de cautare la nivel national a persoanei in cauza.

 La data de 19 octombrie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica Bistrita l-au depistat pe raza municipiului, pe un minor in varsta de 15 ani, din Reghin. In urma verificarilor, politistii au stabilit faptul ca tanarul este cautat, fiind plecat dintr-un centru de ingrijire a copilului din judetul Mures.

 

 

          INFRACTIUNI FLAGRANTE - la regimul rutier.

La data de 19 octombrie 2019, in jurul orei 23.40, in orasul Sangeorz-Bai, un barbat de 40 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul directiei de deplasare, a acrosat un autoturism parcat, dupa care s-a rasturnat.

 La fata locului, barbat de 40 de ani a fost testat de politisti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproape 0,90mg./l alcool pur in aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, politistii din Sangeorz-Bai au intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

****

 

La data de 20 octombrie 2019, in jurul orei 09.41, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier, politistii din Beclean l-au depistat in trafic, pe DJ171, pe raza localitatii Ilisua,  pe un barbat de 38 ani, din Uriu, care conducea un autoturism, desi consumase alcool.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de peste 0.50 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, care vor stabili alcoolemia.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

****

 

La data de 20 octombrie a.c., in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean l-au depistat in trafic, pe un tanar de 25 de ani, cu domiciliul in Spania, in timp ce conducea un autoturism pe DN15A, pe raza localitatii Saratel, avand exercitarea dreptului de a conduce suspendata.

 A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Politistii au intocmit dosar penal.

 La aceeasi data, politistii Sectiei 4 l-au depistat pe un alt tanar, de 28 de ani, din Chintelnic, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii de domiciliu, desi se afla sub influenta alcoolului.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de  0.70 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit dosar penal.

 

          Tanar de 25 de ani, din Sangeorz-Bai, retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

La data de 20 octombrie a.c., in jurul orei ora  06.45, politistii Biroului de Ordine Publica l-au oprit in trafic, pentru control, pe un tanar de 25 ani, din Sangeorz-Bai, care conducea un autoturism pe raza municipiului.

In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca acesta are permisul de conducere anulat. Totodata, a refuzat testarea cu aparatul alcooltest si recoltarea de probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

Politistii Biroului Rutier l-au retinut pentru 24 de ore, iar in cursul acestei zile va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva. In prezent, tanarul se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, iar cercetarile continua in cadrul unui dosar penal de conducere fara permis si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.


 

                 Prejudiciu recuperat, tanar banuit de comiterea unui furt, identificat cu operativitate de politisti.

 La data de 20 octombrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares l-au identificat pe un tanar de 18 ani, din Ciceu Giurgesti, banuit de comiterea unui furt din locuinta. 

In aceeasi zi, in jurul orei 13.00, o femeie de 32 de ani, din localitatea Ciceu-Giurgesti, a sesizat Politia cu privire la faptul ca, in cursul diminetii i s-au sustras din locuinta un telefon mobil, un card de memorie si o boxa portabila.

 Bunurile au fost recuperate de politisti si inapoiate pagubitei. Cercetarile continua in cadrul unui dosar penal de furt.

 

 

0 comentarii2716 vizualizări21 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0