Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Autoturism cautat in Danemarca, gasit pe raza municipiului Bistrita.

La data de 25 octombrie 2019, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au depistat in posesia unui barbat in varsta de 40 de ani, din Viisoara, un autoturism cautat in vederea confiscarii. Autoturismul figura ca fiind cautat de catre autoritatile din Danemarca. Acesta a fost indisponibilizat, iar politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire.

 

          Ordin de protectie, emis de politisti,  pentru un barbat din Bistrita.

 La data de 25 octombrie 2019, politistii Biroului de Ordine Publica au intocmit dosar penal pentru violenta in familie si, totodata, au emis un ordin de protectie provizoriu pentru un barbat de 40 de ani, din Bistrita.

 Din cercetarile efectuate, a reiesit faptul ca, in urma unor discutii in contradictoriu cu concubina sa, o femeie de 44 de ani, din Bistrita, barbatul ar fi fost lovit de catre aceasta.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului de Ordine Publica, fiind intocmit dosar penal pentru violenta in familie.

 Update:

 Tanarul de 26 de ani, din Vermes, cercetat de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita,  pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violente, amenintare, furt calificat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere, a fost prezentat Judecatoriei Bistrita, cu propunere de arestare preventiva. Instanta si-a insusit propunerea, fiind dispusa arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 25.10.2019.

 

 

 

Barbat prins de politisti, dupa ce si-ar fi lovit sotia si amenintat fiica.

 La data de 25 octombrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au fost alertati prin 112 pentru aplanarea unui conflict, izbucnit intr-o familie din localitatea Mijlocenii Bargaului.

 La fata locului, politistii au constatat faptul ca, pe fondul consumului de alcool si a geloziei, un barbat de 55 de ani a agresat-o fizic pe sotia sa, o femeie de 55 de ani, din localitate. Totodata, agresorul le-ar fi amenintat cu un cutit atat sotia, cat si pe fiica lui, o tanara de 26 de ani.

 La sosirea politistilor, agresorul a incuiat usa de acces in locuinta, incercand sa fuga pe o fereastra. A fost prins imediat de politistii Sectiei 2, care au intocmit dosar penal si au emis ordine de protectie provizorii pentru cele doua femei.

 Se continua cercetarile in cadrul dosarului penal, intocmit pentru violenta in familie si amenintare.

 

 

          Alcoolul si urmarile lui.

 La data de 27 octombrie a.c., pe DJ 151, pe raza localitatii Sanmihaiu de Campie, un barbat de 49 ani, din Beclean, in timp ce conducea un autoturism, la intersectia drumului judetean 151 cu drumul judetean 162, intr-o curba periculoasa la stanga, a pierdut controlul directiei de deplasare si a iesit in afara partii carosabile. In urma accidentului, au fost inregistrate doar avarii.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital, pentru prelevarea de probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

  

INFRACTIUNI LA REGIMUL RUTIER, DESCOPERITE IN FLAGRANT, DE POLITISTI.

  La data de 25 octombrie 2019, politistii Biroului Rutier l-au depistat si oprit in trafic, pentru control, pe un tanar de 27 de ani, din Bistrita, care conducea un autoturism, pe raza municipiului.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,20 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice de sange care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Politistii au intocmit dosar penal pentru conducere unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

****

La data de 25 octombrie a.c., politistii rutieri din Beclean l-au depistat, in trafic, pe un barbat de 35 de ani, din Bobalna, judetul Cluj, in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta alcoolului.

 Acesta a fost depistat pe drumul national 17D, pe raza orasului Beclean, iar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 1,24 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

 A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 26 octombrie a.c., pe un drum comunal din Telciu, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au depistat si oprit in trafic, in timp ce conducea un autoturism, pe un barbat de 26 de ani, din Telciu.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,50 mg/lalcool pur in aerul expirat, iar politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.   

 

 

                    ***

La data de 27 octombrie a.c., pe DN 17D, in localitatea Maieru, politistii Sectiei 7 l-au depistat in trafic, pe un tanar de 26 de ani, din Sangeorz-Bai,  in timp ce conducea un autoturism, desi consumase alcool.

 Rezultatul testarii a fost de peste 0,60 mg./l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre de sange. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

3 infractiuni constatate in flagrant, in urma unor controale efectuate de politistii specializati in prevenirea si combaterea criminalitatii economice, in acest sfarsit de saptamana.

In acest sfarsit de saptamana, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si desfasurat actiuni pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri.

 In acest context, in intervalul 25-26 octombrie a.c., politistii specializati in combaterea criminalitatii economice au actionat in special pentru prevenirea, descoperirea si combaterea infractionalitatii din domeniul proprietatii intelectuale. Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate la operatori si agenti economici, dar si la diferite centre comerciale si la comercianti din piete, targuri si oboare. Actiunile politistilor au avut loc in orasele Bistrita, Sangeorz-Bai si Nasaud, dar si in comunele Prundu Bargaului si Rodna.

 Cu aceasta ocazie, au fost efectuate controale si verificari de specialitate la 29 de operatori economici, persoane fizice si juridice, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 65.500 lei, toate prevazute de Legea 12/1990.

 Politistii au constatat in flagrant 3 infractiuni de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, toate pe raza municipiului Bistrita, existand indicii ca ar fi contrafacute. Totodata, au fost indisponibilizate 113 articole de imbracaminte si incaltaminte, susceptibile a fi contrafacute, care poarta reprezentari grafice identice si similare cu marcile larg cunoscute in Romania.

Si in perioada urmatoare, politistii vor desfasura actiuni pentru prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri.

 

 

 

 

0 comentarii2737 vizualizări28 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0