Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Prevenirea si combaterea activitatilor ilicite, rezultate din operatiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz.

In perioada 21-25 octombrie a.c., politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase impreuna cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului de Investigatii Criminale si comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Bistrita-Nasaud au actionat pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilicite, rezultate din operatiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz.

 Astfel, in perioada mentionata, au fost efectuate 8 controale la agenti economici care au ca obiect de activitate dezmembrarea autovehiculelor, de pe raza judetului. Cu aceasta ocazie, au fost constatate 15 infractiuni, dintre care 10 conform OUG 195/2005, privind protectia mediului si 5 infractiuni la Legea 211/2011, privind regimul deseurilor.

 De asemenea, ca urmare a neregulilor constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in valoare de 10.000 de lei, respectiv 2 la OUG 36/2005 si 3 ca urmare a incalcarii prevederilor Legii 12/1990.

 

           Exemple:

 La data de 23 octombrie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca o societate de dezmembrari auto, cu sediul social in orasul Sangeorz-Bai, a poluat prin evacuarea, in atmosfera sau pe sol, a unor deseuri (ulei uzat) si substante periculoase.

 De asemenea, politistii impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu au constatat faptul ca reprezentantul societatii in cauza nu ar fi luat masuri de eliminare totala a deseurilor rezultate din activitatea de dezmembrare auto.

 Cercetarile sunt continuate de catre politisti pentru savarsirea infractiunilor de "poluarea prin evacuarea, in atmosfera sau pe sol, a unor deseuri ori substante periculoase, neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri si neluarea sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transport, valorificare si eliminare a deseurilor periculoase.

 La aceeasi data, cu ocazia controalelor efectuate, politistii au constatat faptul ca o alta societate comerciala, cu acelasi domeniu de activitate, reprezentata de un barbat de 34 ani, din Sangeorz-Bai, ar fi poluat prin evacuarea, in atmosfera sau pe sol, a unei cantitati de circa 80 kg de deseuri periculoase, respectiv acumulatori auto. De asemenea,  reprezentantul acesteia nu a luat masuri de eliminare totala a deseurilor periculoase, rezultate din activitatea de dezmembrare auto.

 Si in acest caz, cercetarile sunt continuate de catre politisti in cadrul unui dosar penal.

 

0 comentarii2835 vizualizări29 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0