Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Banuit de inselaciune, identificat de politisti.

La data de 28 octombrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat un barbat de 25 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea unei inselaciuni.

 In fapt, din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca, in luna iunie 2019, fiind contactat de o femeie, pentru efectuarea unei lucrari la gardul proprietatii sale, ar fi primit in avans suma de 1000 de lei, din care 800 de lei pentru materialele necesare si 200 de lei avans pentru manopera. Ulterior, dupa ce i-a prezentat femeii bonul pentru materialele achizitionate, a mai solicitat si primit suma de 200 de lei pentru materiale.

 Tanarul a inceput lucrarea, insa la scurt timp a si abandonat-o, cu promisiunea ca ii va returna banii, dupa care nu i-a mai raspuns femeii la telefon.

 Prejudiciul cauzat, in valoare de 600 de lei, a fost recuperat in totalitate. Cercetarile continua de politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

 

 

          Ordin de protectie, emis pentru protejarea unei tinere de 21 de ani, din Prundu Bargaului.

  La data de 29 octombrie 2019, o tanara de 21 de ani, din Prundu Bargaului s-a prezentat la postul de politie din localitate, unde a sesizat faptul ca a fost amenintata cu moartea de catre fostul concubin, un tanar de 26 de ani, din Ciosa.

 Politistii au intocmit un formular de evaluare a riscului, iar ca urmare a celor constatate, pentru protejarea acesteia, a fost emis ordin de protectie provizoriu. De asemenea, a fost intocmit dosar penal pentru amenintare in cadrul caruia politistii Sectiei 2 continua cercetarile.

 

 

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/retinut-pentru-24-de-ore-cercetat-pentru-comiterea-unor-infractiuni-la-regimul-rutier

 Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile, fata de barbatul de 45 de ani, din Viile Tecii, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

 

 

MODIFICARI LEGISLATIVE IN DOMENIUL ORDINII SI SIGURANTEI PUBLICE

 La data de 28 octombrie, in Monitorul Oficial al Romaniei, a fost publicata Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice.

 Legea modifica si completeaza Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legea nr. 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane.

 Aceste modificari vor intra in vigoare in 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

 In perioada urmatoare, Politia Romana va demara o campanie de informare atat pentru cetateni, cat si in randul  personalului propriu, cu privire la drepturile si obligatiile persoanelor si ale institutiilor de aplicare a legii, conform noului cadru legal.

 

 

0 comentarii2667 vizualizări30 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0