Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
CAMPANIA OSCE "SPUNE NU VIOLENTEI DOMESTICE" - IN PLINA DESFASURARE.

In aceasta perioada politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud deruleaza activitati de sensibilizare a populatiei impotriva violentei bazate pe gen, prin actiuni de informare in spatiul public, institutii publice, scoli etc.,  dar si prin diseminarea de materiale specifice campaniei (spot video, audio, afise).

 Peste 500 de persoane din mediul urban dar mai ales rural au beneficiat, pana la aceasta data, de informatiile furnizate de politistii de prevenire si ordine publica.

 Pentru diseminarea mesajului campaniei politistii bistriteni sunt sprijiniti de consilierii scolari aflati sub tutela CJRAE BN, parteneri de anduranta ai Politiei in prevenirea violentei.

 Este de reamintit in acest context si campania locala si sloganul acesteia - "Mai bine daruiesti, decat sa lovesti"- implementata in anul 2017 si continuata anual, mai ales cu ocazia celor 16 zile de activism impotriva violentei (25 noiembrie - 10 decembrie).

 Mesajul campaniei "Spune nu violentei domestice!" este ambivalent: Politia Romana incearca astfel sa intervina pentru protejarea grupurilor vulnerabile si, totodata, sa sensibilizeze cetatenii astfel incat acestia sa sesizeze cazurile de violenta domestica, fie ca au calitatea de victime, fie cea de martori ai unor agresiuni specifice.

 Va reamintim cele mai importante aspecte ce trebuie avute in vedere in cazul in care sunteti victimele sau martorii unor situatii specifice violentei domestice:

  • apelati 112 pentru a raporta un caz de violenta domestica; 
  • prezentati-va la Serviciul Judetean de Medicina Legala pentru eliberarea unui certificat medico-legal care sa probeze agresiunea sau apelati numarul de telefon 0263222602;
  • daca sunt implicati copii, adresati-va Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita - Nasaud, la numarul de telefon 0263983;
  • cereti ajutor Afi Pro Familia - organizatie care ofera consiliere juridica si psihologica, la numarul de telefon 0722500841;
  • aveti in vedere solicitarea unui ordin de protectie provizoriu, ce poate fi emis de politistul prezent la fata locului si/sau a unui ordin de protectie emis de instanta;
  • informarea este solutia!

 

0 comentarii2772 vizualizări29 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0