Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Depistat in flagrant, retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale din Bistrita l-au retinut aseara, pentru 24 de ore, pe un barbat in varsta de 29 de ani, din municipiu, pe care il banuiesc de comiterea mai multor furturi din autoturisme. Acesta va fi prezentat astazi instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 Barbatul a fost depistat in flagrant, de catre politistii din cadrul Biroului Ordine Publica care l-au surprins in flagrant, in timp ce incerca sa deschida un autoturism tip taxi, care era parcat pe strada Garii din municipiul Bistrita.

 Din activitatile investigative au rezultat indicii ca in perioada 25 septembrie-2 decembrie a.c., acesta ar fi sustras telefoane mobile, tablete si sume de bani din autoturisme de tip taxi, parcate pe raza municipiului. Politistii il banuiesc pe barbat de comiterea a 12 furturi, cu un prejudiciu total de 6.000 lei.

 O parte din bunurile sustrase au fost recuperate de politisti, iar cercetarile continua sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

 

 

In aceasta perioada, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii desfasoara activitati stradale, pe raza municipiului Bistrita si a sectiilor arondate, in cadrul unei campanii de prevenire a furturilor, ocazie cu care recomanda proprietarilor de autoturisme:

  Sa parcheze autoturismul in locuri luminate,supravegheate video, parcari pazite, garaje sau in acele locuri in care pot fi observate in permanenta.

  Sa nu lase actele masinii in interiorul acesteia, deoarece in acest fel usureaza munca hotilor in valorificarea ei.

  Sa nu lase la vedere in autoturism telefoane mobile, genti diplomat, posete, acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitatie pentru hoti.

  Sa monteze pe masina sisteme de alarma si antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice - blocarea volanului, a pedalelor.

  De asemenea, o metoda eficienta de siguranta  ar fi marcajul geamurilor, ramelor de la usi, a componentelor demontabile cu un numar de identificare personal, de obicei cu nr. de inmatriculare. Aceasta masura  reprezinta o descurajare pentru hoti, deoarece componentele marcate sunt mult mai dificil de vandut, iar sansele  ca autorii sa fie  identificati sunt mai mari.

 

 

0 comentarii2807 vizualizări04 decembrie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0