Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Articole de imbracaminte in valoare de 28.000 de lei, susceptibile a fi contrafacute.

In perioada 4-5 decembrie a.c., politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au actionat pentru descoperirea si combaterea infractionalitatii din domeniul proprietatii intelectuale. Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate la 18 operatori si agenti economici din judetul Bistrita-Nasaud.

 Ca urmare a activitatilor desfasurate, politistii au descoperit in flagrant 2 infractiuni de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare. Astfel, au fost descoperite 504 articole de imbracaminte si accesorii susceptibile a fi contrafacute, expuse spre comercializare catre public in doua magazine din orasele Beclean si Nasaud. Valoarea bunurilor susceptibile a fi contrafacute se ridica la 28.189,5 lei si au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

 Tot cu ocazia verificarilor desfasurate, politistii au constatat nereguli pe care le-au sanctionat contraventional cu amenzi in valoare totala de 26.500 lei. In total au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, 10 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor Legii12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata, si una pentru nerespectare prevederile OUG 28/1999, privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

 Actiunile de acest gen vor continua si in perioada urmatoare, pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri.

 

 

Update:

Banuit de comiterea unei talharii, un tanar de 23 de ani se afla in arest si va fi prezentat astazi magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

 La data de 5 decembrie a.c., tanarul de 23 ani a fost prezentat Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata. Propunerea a fost admisa, iar fata de acesta a fost dispusa masura arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile.

 

 

          Conducea un autoturism, desi nu avea acest drept.

 La data de 6 decembrie a.c., in jurul orei 02.10, un echipaj de la Biroul Rutier Bistrita a oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe bulevardul Independentei din Bistrita.

 In urma verificarilor efectuate, a fost identificat conducatorul auto, un tanar de 16 ani, din municipiu, care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

 

          Material lemnos in valoare de peste 1000 de lei, confiscat de politistii Sectiei 5.

 La data de 5 decembrie a.c., in cadrul actiunilor preventive, pe linie rutiera, desfasurate,  politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat in trafic, pe raza comunei Tarlisua, o autoutilitara care transporta material lemnos.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca soferul nu detine documente legale pentru materialul lemnos transportat. Astfel, a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 7 mc, in valoare de 1050 de lei.

 Persoana in cauza, un barbat de 40 de ani, din Branistea, a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 3000 lei.

 

 

0 comentarii2709 vizualizări07 decembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0