Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
In arest, dupa ce a condus fara permis si sub influenta alcoolului.

La data de 7 decembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au retinut pentru 24 de ore un barbat pe care l-au oprit in trafic, pentru control si care conducea un autoturism, desi nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 Barbatul, in varsta de 33 de ani, din Budacu de Jos, a fost depistat pe drumul judetean 173C, pe raza localitatii Budus. In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 0,70  mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Ulterior, la data de 8 decembrie, barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, care a dispus masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 08.12.2019.

 Politistii Sectiei 1 continua cercetarile in acest caz pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

 

RESPECTATI REGULILE DE CIRCULATIE!

          Consecintele incalcarii regulilor de circulatie pot fi extrem de grave.

 La data de 7 decembrie a.c., un barbat de 48 de ani, din Dipsa, care conducea un autoturism pe drumul national 15A, pe raza localitatii de domiciliu, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, iar intr-o curba a pierdut controlul directiei de deplasare, a ajuns intr-un sant, dupa care a intrat in coliziune cu un cap de pod. In urma accidentului, barbatul a fost ranit, fiind transportat la spital.

 La fata locului, a fost testat de politisti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

          Actiuni in sistem integrat ale politistilor, pentru siguranta cetatenilor.

 In noaptea 7/8 decembrie a.c., politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, respectiv din cadrul birourilor Ordine Publica, Investigatii Criminale si Rutier au organizat si desfasurat actiuni in sistem integrat, pe raza municipiului. Actiunile au vizat prevenirea si combaterea faptelor comise cu violenta, dar si respectarea normelor rutiere in vigoare.

 Astfel, au fost verificate 3 localuri publice si au fost legitimate peste 90 de persoane. Totodata, au fost oprite in trafic pentru control, peste 20 de autoturisme, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3275 lei. Din totalul acestora, 2 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, celelalte fiind la regimul rutier. Ca masura complementara, au fost retinute placutele si certificatul de inmatriculare in doua cazuri in care politistii au constatat lipsa contractului de raspundere civila auto obligatorie.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul unei echipe de politisti din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale.

 

 

 

0 comentarii2702 vizualizări09 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0