Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Condamnat la inchisoare, incarcerat de politisti in penitenciarul Bistrita.

La data de 10 decembrie a.c., politistii Serviciul de Investigatii Criminale - Compartiment Urmariri au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat de 37 de ani, din Prundu Bargaului.

 Barbatul a fost condamnat la 1 an si 3 luni inchisoare pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si lovire sau alte violente, iar in prezent se afla incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 


          Infractiuni la regimul rutier, cercetate de politisti.

 La data de 10 decembrie, in jurul orei 19.20, politistii Serviciului Rutier l-au depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism, pe un tanar de 16 ani, din Livezile, in timp ce conducea un autoturism pe drumul judetean 172G, pe raza localitatii Dorolea. In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 Totodata, politistii au constatat faptul ca autovehiculul i-a fost incredintat spre conducere, de catre o ruda, o femeie in varsta de 23 de ani, din aceeasi localitate.

 In acest caz, politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si incredintarea spre conducere a unui vehicul unei persoane care nu detine permis de conducere.

 

Politistii de la Rutiera va reamintesc faptul ca legea prevede pedeapsa inchisorii atat pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere,cat si pentru incredintarea un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere. Astfel, conform Codului Penal:

 

 

 

Conducerea unui vehicul fara permis de conducere

    Art. 335. -   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. 

    (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. 

    (3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca se afla in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive. 

0 comentarii2849 vizualizări11 decembrie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0