Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Actiuni pentru siguranta cetatenilor, premergatoare sarbatorilor de iarna.

La data de 12 decembrie a.c.,  politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud si Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au actionat pentru supravegherea traficului rutier, prevenirea si combaterea transportului ilegal de material lemnos, animale si marfuri, fiind organizate  microfiltre in mediul rural. Totodata, actiunile politistilor au urmarit siguranta persoanelor si respectarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

 Pe linie rutiera, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sanctiuni contraventionale,  in valoare de 5.655 lei, au fost retinute 2 permise de conducere si au fost retrase 5 certificate inmatriculare.

 De asemenea, politistii au continuat actiunile pentru prevenirea comertului ilicit cu produse agroalimentare, fiind efectuate controale pe aceasta linie in orasele Nasaud si Sangeorz-Bai.

 Astfel, la data de 12 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si inspectori din cadrul Directia Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud au  verificat  22 de persoane fizice si juridice, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 59.800 lei. Din totalul sanctiunilor, 8 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor  Legii 12/1990 si 5 pentru nerespectarea prevederilor Hotararii Guvernului nr. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

 

 

          Retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru conducere cu alcoolemie.

La data de 12 decembrie a.c., ca urmare a cercetarilor efectuate, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au dispus retinere pentru 24 de ore a unui barbat de 61 de ani, din Livezile, cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 Conform buletinului de analiza toxicologica a rezultat o alcoolemie de 2,12 g0/00  alcool pur in sange, respectiv 2,00 g0/00 alcool pur in sange.

 https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/actiune-a-amploare-pe-linie-rutiera-a-politistilor-nasaudeni-6-soferi-au-ramas-fara-permis-majoritatea-ca-urmare-a-incalcarii-regulilor-privind-depasirea

 

 

          Cercetat penal pentru conducere fara permis.

 La data de 12 decembrie a.c., politistii  Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita care se aflau in serviciul de patrulare, pe raza localitatii Dumitrita, l-au depistat in trafic pe un barbat de  44 ani din localitate, in timp ce conducea un autoturism, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

          Sanctionat contraventional pentru alertare nejustificata.

 La data de 12 decembrie a.c., politistii au fost alertati prin 112, de catre un barbat de 40 de ani, despre faptul ca dintr-o parcare din orasul Beclean i-a fost sustras autoturismul.

 Politistii au declansat de indata activitati pentru depistarea acestuia, iar dupa aproximativ 20 de minute de la apelul 112, au gasit masina pe raza orasului, in apropierea locului de unde a fost semnalat furtul.

 Cu ocazia verificarilor efectuate si a vizionarii camerelor de supraveghere din zona, a rezultat faptul ca barbatul de 40 ani, din Nuseni si-ar fi mutat autoturismul din parcarea respectiva, fapt de care nu si-a mai amintit.

 Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii 61/1991, pentru "alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol ori a organelor de mentinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, dupa caz, prin solicitarea interventiei la fata locului, fara motiv intemeiat".

 

0 comentarii2828 vizualizări13 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0