Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Rudele sau persoanele care locuiesc impreuna cu o persoana ce detine in mod legal arme ori munitii au obligatii!

ATENTIE! Conform Legii 295/2004, rudele sau persoanele care locuiesc impreuna cu o persoana ce detine in mod legal arme ori munitii au obligatii! Neindeplinirea acestora atrage raspunderea penala. Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase atrag atentia asupra faptului ca rudele sau persoanele care locuiesc impreuna cu o persoana ce detine in mod legal arme ori munitii au obligatia ca, in cazul in care detinatorul a decedat sau este declarat disparut, sa anunte cea mai apropiata unitate de politie si sa depuna armele si munitiile respective la cel mai apropiat armurier, in termen de 15 zile de la data decesului ori, dupa caz, a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de declarare a disparitiei.

 Totodata, conform art. 8 din Legea 295/2004, persoana care ia cunostinta despre existenta unei arme militare, a unei arme letale, a unei arme neletale ori a munitiilor detinute ilegal, pierdute sau abandonate, este obligata sa anunte de indata cel mai apropiat organ de politie.

 

***

La data de 20 ianuarie a.c., politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 Cu ocazia activitatii de notificare a detinatorului legal cu privire la data expirarii valabilitatii permisului de port arma, politistii au constatat faptul ca o femeie de 44 de ani, din Bistrita ar fi detinut la domiciliu, fara drept, in perioada 29 iunie 2018-20 ianuarie 2020, o arma neletala. Arma, cu destinatia tir sportiv i-a apartinut sotului, care a decedat in luna iunie 2018.

 Politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase au ridicat arma in cauza si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 

 

          Material lemnos in valoare de peste 30.000 de lei, confiscat de politisti ca urmare a unor actiuni pe linie silvica.

La data de 20 ianuarie 2020, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul politistilor din cadrul Sectiei 1 politie Rurala Bistrita au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice.

 Cu aceasta ocazie, pe drumul national 15A, in localitatea Herina, au oprit in trafic, pentru control, un ansamblu format din cap tractor si remorca care apartinea unei societati comerciale din Mijlocenii-Bargaului si care transporta cantitatea de 47,12mc cherestea.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca societatea ar fi efectuat doua transporturi de material lemnos in baza aceluiasi aviz. Ca urmare a celor constatate, s-a luat masura sanctionarii contraventionale conform Legii 171/2010 , fiind aplicate sanctiuni in valoare totala de 13.000 lei. Totodata, s-a dispus confiscarea materialului lemnos in valoare de  30.109,68 lei.HH HHHHHH

 

 

          Retinut in Arestul IPJ BN, dupa ce a incalcat ordinul de protectie emis impotriva sa.

 La data de 20 ianuarie a.c., politistii din Sanegeorz-Bai au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat in varsta de 41 de ani, din localitate, cercetat pentru incalcarea ordinului de protectie si violenta in familie.

 Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca, in seara de 19 ianuarie 2020, in timp ce se afla pe o strada din oras, ar fi agresat-o pe sotia sa, o femeie in varsta de 36 de ani, din aceeasi localitate.

 Politistii ajunsi la fata locului au constatat faptul ca impotriva barbatului, Judecatoria Nasaud a dispus emiterea unui ordin de protectie pe o durata de 3 luni. Conform obligatiilor, acesta era obligat sa pastreze o distanta de minim 30 de metri fata de sotia sa, fata de resedinta acesteia, precum si fata de locul de munca al acesteia, masura care a fost incalcata.

 Ca urmare a celor constatate, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunilor de violenta in familie si incalcarea ordinului de protectie. In cursul acestei zile, va fi prezentat magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

 

 

          A sustras bunuri dintr-un autobuz, dar a fost identificat de politisti. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

 Ca urmarea a cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de furt calificat, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au identificat un tanar de 26 de ani, din Nasaud, banuit de comiterea faptei.

 Astfel, politistii au stabilit faptul ca, in noaptea de 9 ianuarie a.c., acesta ar fi patruns intr-un autobuz parcat pe raza comunei Sant si ar fi sustras mai multe bunuri, printre care si o statie de emisie-receptie.

 Bunurile sustrase au fost recuperate in totalitate si restituite pagubitului, iar politistii continua cercetarile pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

 

 

 

 

0 comentarii3045 vizualizări21 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0