Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
MINIVACANTA IN SIGURANTA.

In aceasta minivacanta, politistii bistriteni vor actiona, la nivel judetean, pentru ca cetatenii sa participe in siguranta la festivitatile ocazionate de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane. In perioada 24-26 ianuarie a.c., in judetul Bistrita-Nasaud, politistii din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigare a criminalitatii economice si actiuni speciale vor actiona pentru ca bistritenii sa petreaca in siguranta.

Politistii au misiunea de aparare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii publice si private, de prevenire si combatere a furturilor, vagabondajului, cersetoriei, a comertului ilegal si a altor infractiuni stradale, pentru preintampinarea oricaror evenimente negative.

Masurile dispuse in aceasta perioada au in vedere si fluidizarea traficului rutier inspre zonele de agrement montane, dar si in zonele in care vor fi organizate festivitati in contextul Zilei Unirii Principatelor Romane.

 

               Politistii rutieri sunt la datorie si actioneaza pe principalele drumuri nationale, in punctele cu risc crescut de producere a accidentelor si la orele cu trafic intens, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie si a blocajelor rutiere, precum si pentru fluidizarea traficului rutier.

 

  • Ø Pentru o minivacanta in siguranta: 

Va recomandam sa conduceti cu atentie si prudenta si sa respectati indicatiile politistilor din teren!

 In cazul in care plecati de la domiciliu, evitati sa va anuntati plecarea de acasa si, mai ales, prin postari pe site-urile de socializare.

   Rugati un vecin sau o persoana de incredere sa va supravegheze locuinta. Incuiati toate usile si geamurile, chiar si atunci cand plecati pentru cateva minute.

 Inainte de a porni la drum, interesati-va de starea drumurilor de pe traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti si pregatiti-va autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopata, sac cu nisip, etc.).

 Totodata, recomandam tuturor participantilor la trafic sa manifeste prudenta si sa adapteze permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic. Astfel, cand partea carosabila este umeda ori acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau drumul este din piatra cubica, trebuie sa circulati cu viteza redusa.

 De asemenea, va recomandam respectarea prevederilor legale si in principal, pentru siguranta dumneavoastra si a celorlalti participanti la trafic, nu depasiti coloana oprita la semafor si evitati oprirea ori stationarea neregulamentara.

 Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare. De asemenea, va rugam ca traversarea strazii sa fie facuta pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunteti siguri ca intentia dumneavoastra de a traversa a fost observata de catre soferi.     

 Pe durata sejurului, nu va lasati bagajele nesupravegheate in gara, in parcare ori la hotel. De asemenea, evitati taxiurile fara insemne de firma sau fara aparate de taxare.

 La intoarcere, nu conduceti daca va simtiti obositi! Planificati-va in asa fel calatoriile, incat sa nu parcurgeti intr-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat sa opriti din cand in cand, pe parcursul traseului, pentru a va destinde si a va reface fortele!

 

 

0 comentarii2702 vizualizări23 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0