Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Cinci minori, cautati la nivel national, au fost gasiti de politisti si incredintati reprezentantilor legali.

La data de 23 ianuarie a.c., in urma cautarilor desfasurate, politistii Serviciului de Investigatii Criminale i-au depistat, pe raza municipiului Bistrita, pe doi minori de 12 , respectiv 13 ani, ambii din judetul Cluj si pe un altul, in varsta de 15 ani, din Beclean, cautati la nivel national.

 Cei trei erau cautati din data de 21 ianuarie, cand au plecat voluntar din Centrul pentru Protectia Copilului Beclean. Politistii i-au incredintat reprezentantilor centrului si au revocat masurile de cautare.

 De asemenea, tot in cursul zilei de ieri, politistii au revocat masura cautarii la nivel national a doua tinere. Una dintre acestea, de 14 ani, din Nasaud, plecata voluntar de acasa din data de 22 ianuarie, iar cealalta, in varsta de 17 ani, care a plecat voluntar din Casa de tip familial Teaca, din data de 21 ianuarie.

 

 

          Peste 28 de m.c. de material lemnos, confiscati de la un ocol silvic din judet.

 In perioada de 21-23 ianuarie 2020, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj au efectuat controale la depozitul de material lemnos al unui ocol silvic din judet.

 Controalele au urmarit respectarea prevederilor legale in legatura cu modul de depozitare, comercializare si documentele legale de provenienta detinute. Astfel, in urma compararii stocului faptic cu cel scriptic, politistii au constatat faptul ca in depozitul respectiv este detinuta cantitatea de 28,3 m.c., pentru care nu exista documente legale de provenienta. Politistii au aplicat o sanctiune contraventionala conform Legii 171/2010 si au dispus confiscarea cantitatii de lemn, in valoare de  3.105,92 lei.

 

 

      28 de politisti, jandarmi, politisti locali si inspectori din cadrul Primariei Bistrita au verificat ieri, 23 ianuarie a.c., persoanele depistate in zona blocurilor sociale din Bistrita, cartierul Subcetate.

 Actiunile au urmarit asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si respectarea normelor in vigoare privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale persoanelor care locuiesc in zona respectiva. Cu aceasta ocazie, inspectorii din cadrul Directiei Fond Locativ Bistrita, impreuna cu politistii Biroului de Ordine Publica au verificat 64 de locuinte.

 Astfel,  90 de persoane care locuiesc in blocurile sociale din Subcetate au fost legitimate si verificate. Politistii de la investigatii criminale au verificat, de asemenea, 3 persoane fata de care s-a dispus masura arestului la domiciliu.

 Totodata, politistii au efectuat verificari pentru depistarea unor persoane disparute.

 

 

 

          Dosar penal pentru lipsire de libertate, copil de 1 an cautat de politisti.

 In seara de 23 ianuarie a.c., politistii au fost alertati de catre un barbat din Floresti, cu privire la faptul ca mama si fratele i-au luat copilul in varsta de un an, care se afla acasa, impreuna cu mama, fara acordul acesteia.

 Cu ocazia verificarilor si cautarilor efectuate, la scurt timp, politistii au gasit copilul la locuinta celor doi, in localitatea Livada, judetul Cluj. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal.

 


          Un barbat de 52 de ani, din Poienile Zagrei este cercetat de politisti pentru savarsirea infractiunilor de taiere fara drept si furt de arbori.

 La data de 23 ianuarie a.c., un padurar a sesizat politistii cu privire la faptul ca persoane necunoscute au taiat si sustras ilegal 2 arbori, dintr-o padure situata pe raza localitatii Poienile Zagrei, proprietatea unui barbat din localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca, la inceputul lunii ianuarie 2020, un barbat de 52 de ani, din Poienile Zagrei, ar fi taiat fara drept si sustras, din dintr-o padure situata in locul numit "Dosul Nevezilor" -Poienile Zagrei, 2 arbori cu un volum total de 5,221 mc si o valoare de 1.842,38 lei.

 De asemenea, politistii au stabilit faptul ca barbatul de 52 de ani ar fi vandut o parte din materialul lemnos unui consatean, de la care a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea  de 2,5 m.c.  Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de taiere fara drept si furt de arbori si continua cercetarile.

 

 

          Dosar penal pentru distrugere; persoana banuita de comiterea faptei a fost identificata de politistii din Josenii Bargaului.

 La data de 23.01.2020, in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de distrugere, politistii din Josenii Bargaului au identificat un barbat in varsta de 41 de ani, din Josenii Bargaului, banuit de comiterea faptei.

 Cu ocazia investigatiilor efectuate, politistii au stabilit faptul in noaptea de 24/25.11.2019, barbatul ar fi spart parbrizul unei masini parcate si i-ar fi taiat cauciucurile, pagubita fiind o femeie din aceeasi localitate.

 Cercetarile sunt continuate de catre Postul de Politie Josenii Bargaului, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care a fost comisa fapta si recuperarii prejudiciului.

 

 

0 comentarii2702 vizualizări24 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0