Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
ATENTIE, PARINTI! BARBAT BANUIT DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR .

La data de 15 februarie a.c., ora 16.04, o persoana necunoscuta, a carei voce parea de copil, a apelat numarul unic de urgenta 112 si a solicitat ajutor, fara sa ofere alte detalii, dupa care a inchis, nemaiputandu-se lua legatura cu acesta.

Intrucat exista posibilitatea ca cineva sa aiba nevoie de ajutor, in urma apelului, s-a inregistrat un dosar penal privind infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal si s-au activat toate resursele avute la dispozitie pentru solutionarea cazului. S-a constituit o echipa operativa, coordonata de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

Inca de la primirea apelului, pentru toti cei implicati a inceput o cursa contracronometru, care s-a finalizat ieri 17 februarie, cand politistii Serviciului de Investigatii Criminale din Bistrita-Nasaud si Sibiu au identificat ultima proprietara a telefonului, o femeie in varsta de 30 de ani, care locuieste, fara forme legale pe strada Ineu din Bistrita. Totodata, au stabilit faptul ca de la acea adresa, copiii femeii, in varsta de 7 si 8 ani, in timp ce se aflau acasa, nesupravegheati, impreuna cu un coleg in varsta de 8 ani, au apelat in joaca numarul de urgenta 112, iar in momentul in care au realizat gravitatea faptei, s-au speriat si au inchis. Imediat dupa acest apel, bateria telefonului mobil s-a descarcat, iar telefonul respectiv nu a mai fost pus in functiune. Telefonul si cartela SIM de pe care a fost efectuat apelul au fost ridicate de politisti.

 Cercetarile derulate au inclus verificari directe, in teren, dar si alte masuri specifice si tehnice. Astfel, au fost implicati in activitati 50 de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Politiei Municipiului Bistrita, Sectiei 1 Politie Bistrita, ai Serviciului pentru Actiuni Speciale, ai Directiei Operatiuni Speciale, ai Biroului  de Analiza a Informatiilor Bistrita-Nasaud, precum si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi "Gelui Voievod".

 Dupa identificarea minorilor, politistii au stabilit ca niciunul dintre acestia nu s-a aflat niciun moment in stare de pericol si nu au fost victima vreunei infractiuni. Pentru verificari de specialitate, a fost informata Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud.

 Cercetarile continua de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele, urmand ca la finalizarea acestora sa fie formulate propunerile legale prin unitatea de parchet competenta teritorial.

 

 

          Ocol silvic sanctionat contraventional pentru nereguli privind documentele emise.

 La data de 17 februarie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul Pentru Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj au efectuat controale la un ocol silvic din judet. Verificarile au urmarit modul de completare a documentelor cu regim special si introducerea datelor in sistemul informatic SUMAL.

 Cu aceasta ocazie, au fost sesizate nereguli cu privire la 7 avize de insotire a materialului lemnos, emise de catre ocolul silvic in perioada 12 noiembrie 2019-10 februarie 2020, pentru cantitatea totala de 15,20 mc material lemnos.

 Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat o sanctiune contraventionala, conform Legii 171/2010, cu amenda in cuantum de 3.000 lei, iar materialul lemnos, in valoare de 2.367 lei a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

            Banuit de furt, identificat de politisti.

 La data de 17 februarie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un barbat in varsta de 55 de ani, din Hodac, judetul Mures, banui de comiterea unui furt.

 Astfel, in urma cercetarilor efectuate, a reiesit faptul ca, la 14.02.2020, mureseanul ar fi sustras 4 ovine care apartin unui tanar de 26 de ani, din Monor si care se aflau pe un camp din apropierea locuintei lui.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal de furt pentru stabilirea cu exactitate a  imprejurarilor si recuperarea prejudiciului.

 

          Dosare penale, intocmite de politistii de la Formatiunea Rutiera Nasaud, pentru infractiuni flagrante, constatate cu ocazia actiunilor preventive.

 La data de 17 februarie a.c., politistii rutieri din Nasaud au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe drumul national 17C, pe raza localitatii Dumitra.

 Politistii l-au legitimat pe soferul autoturismului, un barbat in varsta de 47 de ani, din Dumitra care, conform verificarilor, nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. La control, acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de Ucraina, valabil pana in anul 2049 si un pasaport, cu privire la care exista suspiciunea rezonabila ca ar fi false. Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

 

 

 La data de 17 februarie a.c., pe drumul national 17D, politistii rutieri din Nasaud l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat in varsta de 62 ani, din Nasaud, care conducea un autoturism pe raza comunei Rebrisoara.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar valoarea indicata a fost de 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care vor stabili alcoolemia.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii nasaudeni sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

.

 

ABATERI GRAVE,  LA REGIMUL RUTIER, SANCTIONATE CU DOSARE PENALE.

 FITI RESPONSABILI! RESPECTATI REGULILE DE CIRCULATIE!

 Si in acest sfarsit de saptamana, politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier, dar si cei ai structurilor de politie rutiera orasenesti au continuat actiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum si pentru constientizarea riscurilor la care se expun participantii la trafic prin nerespectarea regulilor de circulatie.

  Astfel, au fost depistati si opriti in trafic mai multi soferi care nu au inteles faptul ca atunci cand nu respecta regulile de circulatie pun in pericol atat siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 

          Exemplificari:

 La data de 14 februarie a.c., politistii din Nasaud au oprit si verificat in trafic un autoturism care circula pe raza orasului si la volanul caruia se afla o tanara de 24 de ani, din Feldru.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca tanara nu detine permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul pe care l-a condus i-ar fi fost incredintat de catre o tanara de 24 de ani, din Nasaud. Acesta din urma, ar fi stiut faptul ca tanara din Feldru nu are permis de conducere.

 Ca urmare a celor constatate, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si incredintarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu poseda permis de conducere.

 

****

 

La  data  de 14 februarie a.c., pe drumul judetean 172B, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au depistat si oprit in trafic, pe un tanar de 24 de ani, din Parva, in timp ce conducea un autoturism.

 Acesta a fost depistat pe raza localitatii Rebra, iar in urma verificarilor efectuate,  politistii au constatat faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

****

La data de 14 februarie a.c., in cadrul actiunilor preventive si de monitorizare a traficului rutier, politistii din Nasaud au oprit pentru control o autoutilitara care circula pe raza orasului.

 Astfel, in urma verificarilor, rutieristii au constatat faptul ca la volan se afla un tanar de numai 17 ani, din Dumitra, care nu detine permis pentru nicio categorie de vehicule. Tot cu aceasta ocazie, politistii l-au testat pe tanar cu aparatul etilotest, valoarea indicata de aparat fiind de 0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 De asemenea, politistii au constatat faptul ca autoturismul apartine unui barbat de 34 care se afla in autoturism si care i l-ar fi incredintat minorului, desi ar fi stiut ca nu detine permis de conducere.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, incredintarea unui vehicul pentru a fi condus de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

****

La data de 16 februarie a.c., ora 00.30, politistii l-au depistat pe un barbat de 30 de ani, din Sangeorzu Nou, in timp ce conducea un autoturism pe drumul national 15A, pe raza localitatii Saratel, desi nu detinea permis de conducere.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca autoturismul pe care-l conducea nu este inmatriculat, iar numerele montate pe acesta apartin altui autoturism. Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si cu numere false de inmatriculare.

 

****

La data  de 15 februarie a.c., politistii din Nasaud l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat in varsta de 63 de ani, din localitate, care conducea un autoturism.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicata fiind de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. 

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

****

La data de 16 februarie a.c., ora 00.30, politistii din Nasaud l-au oprit in trafic si l-au testat cu aparatul etilotest pe un barbat in varsta de 30 de ani, din Dumitra, care conducea un autoturism pe raza orasului.

 Rezultatul testarii a fost de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sange care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

****

La data de 16 februarie a.c., pe strada Calea Moldovei din municipiul Bistrita a avut loc un accident rutier in care au fost implicate doua autoturisme, soldat cu ranirea unei femei in varsta de 28 de ani, pasagera intr-unul dintre autoturisme.

 Conform verificarilor, un tanar de 18 ani,  din  Agries, in timp ce conducea un autoturism, nu ar fi pastrat o distanta de siguranta in mers si a intrat in coliziune cu un autoturism care a oprit la culoarea rosie a semaforului si care era condus de un barbat de 34 de ani, din Bistrita.

 La fata locului, politistii au constatat faptul ca tanarul de 18 ani nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Politistii de la Biroul Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.  

 

****

La data de 16 februarie a.c., ora 09.32, pe drumul comunal 41, in localitatea Runcu Salvei, a avut loc un accident rutier in care au fost implicate doua autoturisme, soldat doar cu avarii.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru unul dintre soferi, respectiv un barbat de 53 de ani, din Nimigea de Sus. S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

****

La data de 16 februarie a.c., ora 16.44, pe drumul comunal 2H, pe raza localitatii Anies, politistii rutieri din Sangeorz-Bai l-au depistat si oprit in trafic pe tanar in varsta de 26 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. Politistii au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere fara permis.

 

.

 

PERCHEZITIE LA LOCUINTA UNUI BARBAT BANUIT DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR SI AL MUNITIILOR

         Doua arme letale, aflate in circuitul ilegal, au fost ridicate de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase de la un barbat din Negrilesti.

 La data de 14 februarie a.c., politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat in varsta de 39 de ani, din Negrilesti, cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 La aceeasi data, politistii specializati in domeniul arme, explozivi si substante periculoase, sprijiniti de politisti din cadrul Politiei Orasului Beclean si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale au pus in executare un mandat de perchezitie la locuinta barbatului din Negrilesti.

 Astfel, cu ocazia perchezitiei, au fost descoperite si ridicate doua arme letale cu glont, aflate in circuitul ilegal, 243 de cartuse cu glont, detinute ilegal, un incarcator pentru arma letala, un dispozitiv pentru confectionat cartuse si 86 bucati bile din plumb. Totodata, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 12 trofee de mistret, un trofeu de cervida, 2 cutite de vanatoare si un detector de metale, detinut fara autorizatie.

 La data de 15 februarie a.c., procurorul e caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus fata de barbatul de 39 de ani masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 Cercetarile continua de catre politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sub aspectul savarsirii infractiunii de  nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 

0 comentarii2772 vizualizări18 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0