Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Sanctiuni contraventionale in valoare de 16.000 de lei.

In perioada 24-25 februarie 2020, politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj au actionat in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilegale din domeniul exploatarii, circulatiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.

 Astfel, au fost efectuate controale pe valea Bargaului si valea Salautei, ocazie cu care au fost constatate doua infractiuni prevazute de Legea 46/2008, respectiv taiere si furt de arbori.

 Totodata, in urma verificarilor efectuate la doua depozite de material lemnos, politistii au constatat nereguli pentru care au aplicat 3 sanctiuni contraventionale, conform Legii 171/2010, in valoare de 16.000 lei. Ca masura complementara a fost dispusa confiscarea cantitatii de 60,5 mc material lemnos, in valoare totala de 10.224 lei.

 

Siguranta traficului rutier, prioritate a politistilor bistriteni.

 Politistii cu atributii pe linie rutiera au continuat actiunile de monitorizare a circulatiei, in tot judetul, pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 In acest sens, au fost efectuate controale in trafic, iar cu ocazia neregulilor constatate, au  fost aplicate 126 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 43.570 de lei, iar ca masuri complementare au fost retinute 10 permise de conducere si retrase 5 certificate de inmatriculare.

 Avand in vedere conditiile meteo din aceasta perioada, politistii de la Rutiera reamintesc faptul ca: ploaia, poleiul, sunt cauze care favorizeaza producerea accidentelor rutiere, de aceea, pentru a evita implicarea dumneavoastra in evenimente neplacute, va recomanda:

   Adaptati permanent viteza de deplasare la conditiile meteo si de drum si controlati starea de functionare a lampilor de pozitie, de frana si a semnalizatoarelor;

   Inainte de a pleca la drum, informati-va asupra conditiilor meteo-rutiere si a starii carosabilului, alegandu-va rutele de deplasare cele mai indicate;

   Starea tehnica a autovehiculului este in relatie directa cu detinerea controlului asupra acestuia;

   Franele ineficiente sau prost reglate creeaza probleme atunci cand conducatorul auto este pus in situatia de a opri brusc;

   Defectiunile survenite la luminile de pozitie sau de franare ii pot deruta pe ceilalti soferi in privinta intentiilor dumneavoastra putand determina producerea unor accidente;

   Pneurile neuzate reprezinta un element esential al sigurantei circulatiei;

   Stergatoarele de parbriz rupte sau cu lamele deteriorate, constituie un real pericol in timpul deplasarilor pe drumurile publice, mai ales pe timp de ploaie;

   Pe timpul deplasarii, adoptati o conduita preventiva - depasire, viteza, prioritate, zone frecventate de copii, pentru a va proteja de implicarea in accidente;

 

 

Depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism fara sa detina permis.

 In data de 25 februarie 2020, politistii Biroului Rutier l-au depistat si oprit in trafic, pe un barbat in varsta de 35 de ani, din  Sigmir, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicule. Totodata, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile in cadrul unui  dosar penal intocmit pentru conducerea  unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

0 comentarii2709 vizualizări26 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0