Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant, de politistii din Bistrita-Nasaud.

La data de 29 martie a.c., in jurul orei 23.00, in cadrul actiunilor preventive si de monitorizare a traficului rutier, politistii au oprit, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Maramures, care circula pe strada Lucian Blaga din Bistrita.

 A fost identificat soferul in persoana unui barbat in varsta de 37 de ani, din Dorolea, iar in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducere fara permis.

 

***

La data de 29 martie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au oprit in trafic, pentru control, un tanar de 20 de ani, Agrisu de Jos, care conducea un autoturism.

 Acesta a fost depistat circuland pe drumul judetean 172, pe raza localitatii de domiciliu, iar in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca autoturismul nu era inmatriculat. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au Sectiei 4 au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

 

***

 La data de 29 martie a.c., in jurul orei 01.15, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat in varsta de 43 de ani, din Budacu de Jos, in timp ce conducea un autoturism pe drumul judetean 173.

 Barbatul a fost oprit in localitatea Orheiu Bistritei, iar in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodata, rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0.51 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Ca urmare a celor constatate, politistii au deschis un dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari pentru infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice si conducere fara permis.

 Pentru nerespectarea restrictiilor de circulatie impuse prin ordonantele militare, cei in cauza au fost sanctionati contraventional.

 

          Depistat in flagrant delict de politisti, banuit de comiterea infractiunii de braconaj.

 La data de 27 martie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu si au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de braconaj cinegetic.

 Astfel, la data mentionata, in jurul orei 23.00, politistii l-au surprins in flagrant delict pe un barbat de 49 de ani, din Runcu Salvei, in timp ce desfasura o actiune de vanatoare, folosindu-se de un dispozitiv cu termoviziune si utilizand carne ca nada.

 Acesta a fost depistat intr-o padure situata in extravilanul localitatii Romuli si a prezentat politistilor o autorizatie de vanatoare emisa la data de 25 martie a.c., desi, conform Ordonantei Militare nr.3, nu este o situatie pentru care este justificata circulatia unei persoane in afara locuintei sau gospodariei.  Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonantelor militare in vigoare.

 Politistii continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de braconaj, fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor arma de vanatoare, a dispozitivului de termoviziune, nada si o camera de supraveghere, gasite asupra barbatului.

 

 

                    Depistat cu substante interzise

 La data de 27 martie a.c., in jurul orei 17.30, cu ocazia activitatilor preventive desfasurate, politistii Biroului de Ordine Publica au legitimat un tanar in varsta de 20 de ani, din Bistrita. Intrucat a incalcat restrictiile privind circulatia persoanelor in afara locuintei, a fost sanctionat contraventional, conform Ordonantei Militare nr. 3.

 Cu ocazia controlului corporal, asupra acestuia politistii au gasit un plic care continea substante vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop. In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala, dosarul fiind inaintat structurii competente.

 

         

                    Dosar penal pentru incalcarea ordinului de restrictie.

 La data de 27 martie a.c., o femeie de 37 de ani, din Negrilesti a sesizat faptul ca sotul ei a incalcat ordinul de restrictie emis impotriva lui.

 La fata locului, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares l-au identificat pe un barbat in varsta de 44 de ani, care ar fi patruns in locuinta, a facut scandal si a amenintat-o pe sotia lui.

 Ca urmare a celor constatate, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea hotararii judecatoresti si amenintare.

 

0 comentarii2982 vizualizări30 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0