Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
SIGURANTA DUMNEAVOASTRA, PRIORITATEA NOASTRA!

Aproape 100 de politisti, jandarmi, politisti locali si militari au actionat ieri,  pe raza municipiului Bistrita si a cartierelor arondate, pentru prevenirea raspandirii COVID-19 si nu numai. Astfel, la data de 10 aprilie a.c., au fost oprite in trafic, pentru control peste 1500 de autoturisme si verificate peste 2000 de persoane. Actiunile fortelor de ordine au urmarit asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si respectarea restrictiilor stabilite prin ordonantele militare in vigoare, in copul prevenirii raspandirii CoVid-19.

 Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 170 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 175.000 lei. Dintre acestea, 15 au fost aplicate pentru nerespectarea OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, o sanctiune a fost aplicata pentru nerespectarea Legii 12/1990, iar celelalte pentru nerespectare prevederilor legale prevazute de ordonantele militare.

 Tot cu ocazia controalelor efectuate, politistii Biroului Supravegheri Judiciare l-au depistat pe o strada din Bistrita, pe un tanar in varsta de 22 de ani, din localitate, cercetat intru-un dosar penal. Fata de tanar era dispusa masura arestului la domiciliu.

 Acesta a parasit locuinta, incalcand astfel cu rea-credinta obligatiile stabilite, motiv pentru care a fost sesizata Judecatoria Bistrita pentru inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive. Totodata, a fost sanctionat contraventional si pentru incalcarea restrictiilor privind circulatia in afara locuintei. 

La actiuni au participat politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Rutier, Investigatii Criminale, Investigare a Criminalitatii Economice, pentru Actiuni Speciale, Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Politiei municipiului Bistrita, in colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean "Gelu Voievod" si militari ai Brigazii 81 Mecanizata  " General Grigore Balan".

 

 

0 comentarii2800 vizualizări11 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0