Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
ACTIONAM PENTRU SIGURANTA COMUNITATII.

In acest sfarsit de saptamana, 560 de politisti din Bistrita-Nasaud au fost la datorie, in misiunile pentru mentinerea ordinii publice, prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Totodata, politistii bistriteni au actionat pentru depistarea persoanelor care se sustrag masurilor de izolare sau carantina, pentru fluidizarea circulatiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto.

Politistii au verificat si respectarea interdictiilor impuse persoanelor aflate in izolare sau carantina si a celor impuse, pe timpul Starii de Urgenta, unitatilor comerciale, efectuand totodata controale pentru combaterea criminalitatii economice.

In misiunile lor, politistii au fost sprijiniti de politisti locali, alaturandu-se, in activitatile in sistem integrant, jandarmi si efective ale M.Ap.N.

In perioada 1-3 mai, au fost legitimate peste 2644 de persoane si 1566 de autovehicule au fost oprite si controlate in trafic cu ocazia actiunilor desfasurate, iar pentru nerespectarea restrictiilor de circulatie impuse prin Ordonantele Militare au sanctionate 249 de persoane.

 

 

          49 de conducatori auto care nu au respectat prevederile privind regimul legal de viteza au ramas fara permis.

 In perioada mentionata, politistii Serviciului Rutier si de la structurile de profil teritoriale au actionat pentru descurajarea celor care nu respecta regimul legal de viteza. In urma actiunilor de monitorizare a traficului rutier, pentru nerespectarea OUG 195/2002 au fost constatate si aplicate 95 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 79.445 de lei si au fost retinute 49 de permise si 3 certificate de inmatriculare.

 

 

          235 pachete tigarete despre care exista suspiciunea ca ar proveni din contrabanda, confiscate de politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice.

 Politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice au actionat in special pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul comertului si prestarilor de servicii catre populatie, ocazie cu care au efectuat verificari si controale de specialitate la 62 de operatori economici, persoane fizice si juridice din tot judetul.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 36 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 95.000 lei, toate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990. Ca masura complementara, politistii au confiscat 235 pachete tigarete (4700 tigarete) in valoare de 4.700 lei si suma de 254 de lei.

 Reamintim ca dispozitivul de ordine si siguranta publica actioneaza pentru prevenirea si limitarea raspandirii noului Coronavirus (COVID 19), dar si pentru a preveni si combate ilegalitatile de orice fel.

Apelati 112 - Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta -  numai in cazuri de urgenta, care necesita interventia prompta a structurilor specializate pentru solutionarea acelui eveniment.

 

 

 

A incalcat restrictiile si obligatiile impuse de Judecatoria Bistrita, dar si prin Ordonantele Militare.

 La data de 1 mai a.c., ora 14.00, cu ocazia actiunilor pentru asigurarea unui climat de ordine publica organizate la nivelul Politiei Municipiului Bistrita, a fost depistat un tanar de 22 de ani, din Bistrita, fata de care era dispusa masura arestului la domiciliu.

Acesta se afla pe o strada din municipiu, incalcand astfel cu rea-credinta obligatiile impuse inca din data de 01.02.2020, de catre Judecatoria Bistrita.

Politisti au inaintat Judecatoriei Bistrita o propunere motivata pentru inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv. 

 

A procedat corect.

 La data de 1 mai a.c., un barbat in varsta de 58 de ani, din Rebrisoara a sesizat politistii cu privire la faptul ca, in timp ce efectua lucrari de renovare la casa parinteasca din localitatea Nimigea de Jos, a descoperit 9 cartuse cu glont.

 La fata locului, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au ridicat pentru efectuarea de verificari amanuntite cartusele in cauza, care cel mai probabil provin din perioada interbelica. Totodata, continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit pentru infractiunea de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 Va reamintim faptul ca, manevrarea unor astfel de obiecte, de catre persoane neautorizate, poate avea consecinte grave, de natura sa puna in pericol viata, sanatatea unor persoane sau integritatea unor bunuri. Rudele persoanelor care au detinut arme sau materiale explozive sunt obligate ca, dupa decesul acestora, sa anunte Politia.

 De asemenea,  va reamintim faptul ca nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, precum si nerespectarea regimului materiilor explozive, atrage pedeapsa cu inchisoarea.

 

 

          Politistii au recuperat bunurile sustrase si au intocmit dosar penal.

 In urma investigatiilor efectuate, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au identificat  un barbat in varsta de 35 de ani, din Sangeorzu Nou, pe care-l banuiesc de comiterea unui furt din locuinta.

 La data de 29 aprilie, la nivelul Sectiei 3 a fost inregistrat un dosar penal, ca urmare a sesizarii formulate de o femeie in varsta de 62 de ani, din Sangeorzu Nou. Acesteia, i-a disparut din locuinta o borseta in care a avea mai multe documente personale, dar si cheile de la o masina.

 Politistii au recuperat bunurile pe care le-au inapoiat pagubitei si au intocmit un dosar penal pentru furt calificat in cadrul caruia continua cercetarile.

 

          Cautari pentru gasirea unor persoane disparute, desfasurate de politisti, jandarmi si voluntari.

 Aproape 20 de politisti si jandarmi, insotiti de doi caine de urma au desfasurat activitati de cautarea a unei femei in varsta de 80 de ani, disparuta de acasa. La cautari au participat si voluntari.

 La data de 2 mai a.c., in jurul orei 12.00, o femeie din Tarlisua a alertat politistii cu privire la faptul ca mama ei, in varsta de 80 de ani, cu probleme de sanatate, a disparut de acasa. Politistii au demarat de indata verificarile, fiind dispusa si masura cautarii la nivel national.

 Dupa aproximativ 6 ore de cautari, femeia a fost gasita la aproximativ 5 km distanta de locuinta, traversand o zona deluroasa si impadurita. Aceasta a fost incredintata fiicei ei, nefiind victima vreunei infractiuni.

 

***

La data de 2 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat o tanara de 17 ani care figura ca fiind cautata la nivel national. Aceasta era disparuta din data de 17 martie a.c. dintr-o casa de  tip familial din localitatea Teaca.

 Politistii au revocat masura cautarii si au incredintat-o responsabililor centrului.

 

OPRITI DE POLITISTI INAINTE SA PRODUCA TRAGEDII

 

          Avea motiv justificat pentru deplasare, dar totusi NU AVEA VOIE SA CONDUCA!

 La data de 2 mai a.c., ora 18.20, politistii au oprit in trafic pentru control, un autoturism care circula pe raza municipiului Bistrita.

 A fost identificat conducatorul auto ca fiind un barbat in varsta de 34 ani, din municipiu. Acesta avea documentele necesare pentru justificarea deplasarii insa, rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost pozitiv, mai exact 0,76 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal privind infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

          Nu avea nici motiv, nici permis de conducere.

 La data de 3 mai a.c., ora 01.40, pe drumul judetean 151, politistii l-au depistat pe un barbat in varsta de 33 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe directia Chirales-Herina.

 Intrucat nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducere fara permis. De asemenea, barbatul a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea Ordonantelor Militare.

***

La data de 3 mai a.c., politistii Biroului Rutier au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Mures, care circula pe o strada din Bistrita.

 Politistii l-au identificat pe conducatorul auto ca fiind un tanar in varsta de 24 de ani, din Bistrita, iar in urma verificarilor efectuate, au constatat faptul ca are permisul de conducere suspendat. Totodata, acesta nu detinea documente care sa justifice motivul deplasarii si a fost sanctionat contraventional.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 


          De-a dreptul inconstient:1,06 mg/l in etilotest

 La data de 2 mai a.c., ora 16.41, politistii au fost sesizati despre faptul ca in Zoreni, pe drumul judetean 151,  avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

 La fata locului, politistii au constatat faptul ca, desi nu era vinovat de producerea accidentului, unul dintre conducatorii auto implicati, un barbat in varsta de 53 de ani, din Bistrita, se afla sub influenta alcoolului. Cu ocazia testarii a rezultat valoarea de 1,06  mg/l  alcool pur in aerul expirat, s-a recoltat probe biologice.

 Tot cu ocazia verificarilor, politistii au constatat faptul ca nu are nici motiv pentru a-si  justifica deplasarea. Au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

Femeie agresata de sot

 La data de 2 mai a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit la locuinta unor soti din localitatea Feldru.

 O femeie in varsta de 72 de ani, din localitate, a fost agresata de sotul ei, un barbat in varsta de 72 de ani, din cauza unor neintelegeri si a consumului de alcool.Femeia a fost transportata la spitalul din Nasaud pentru acordarea de ingrijiri medicale, iar cercetarile continua de catre politisti din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud sub aspectul comiterii infractiunii de violenta in familie.

 

 

 

 

 

0 comentarii2898 vizualizări04 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0