Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Actiuni pentru prevenirea faptelor ilicite, desfasurate pe raza judetului.

La data de 7 mai a.c., politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea faptelor ilicite, din domeniul comertului si prestarilor de servicii catre populatie, dar si pentru verificarea modului de respectare a masurilor adoptate prin Ordonantele Militare.

 Politistii au efectuat controale si verificari de specialitate la 25 de operatori economici, persoane fizice si juridice, din localitatile Rodna, Sant, Valea Mare, Lunca Ilvei, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrita, precum si municipiul Bistrita.

 Pentru neregulile constatate au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 27.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

 

          Mandat de executare a pedepsei inchisorii pus in aplicare de politistii de la Urmariri.

 La data de 7 mai a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Compartimentul Urmariri au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis in aceeasi zi, de catre Tribunalul Bistrita-Nasaud, impotriva unui barbat in varsta de 44 de ani, din Orosfaia.

 Acesta a fost condamnat la 6 ani pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor si a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

          ATENTIE PIETONI!

 La data de 7 mai a.c., pe drumul judetean 172E, la intrarea in localitatea Lechinta, un tanar de 27 de ani, din Vermes, in timp ce conducea un autoturism pe directia Herina spre Vermes, a acrosat si accidentat o femeie in varsta de 74 ani, din localitate care, in calitate de pieton, s-ar fi angajat in traversarea drumului public prin loc nepermis si fara sa se asigure.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Politistii Serviciului Rutier continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

            Politistii de la Rutiera recomanda pietonilor:

 - sa se angajeze in traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista;

 -sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens)

 -sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat

 -sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia

 -pe vreme rea sau intuneric, sa poarte haine de culori deschise si/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

 -sa nu traverseze prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, atunci cand acestea sunt oprite in statie.

 

          NU CONDUCETI DACA ATI CONSUMAT ALCOOL!

 La data de 7 mai a.c., ora 22.30, un tanar in varsta de 24 de ani, din Satu Nou, a fost implicat intr-un accident rutier produs pe drumul judetean 172G, in localitatea Petris.

 La fata locului, politistii au constatat faptul ca acesta conducea un autoturism pe directia Satu Nou - Jelna, iar la un moment dat a pierdut controlul directiei de deplasare, a iesit in afara partii carosabile, unde s-a rasturnat.

 In urma accidentului acesta a fost ranit si transportat la spital. A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost prelevate si probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Serviciului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile.

 

Ordine de protectie emise si cercetari in cadrul unor dosare penale de violenta in familie.

 In seara de 7 mai, in jurul orei 22.30, o femeie in varsta de 38 de ani, din Bistrita, a sesizat faptul ca fiul ei, un tanar de 20 de ani, din municipiu, s-a apropiat de locuinta acesteia, desi ii era interzis, intrucat Judecatoria Bistrita a emis un ordin de protectie impotriva sa.

 Tanarul a fost sanctionat contraventional pentru incalcarea Ordonantelor Militare. De asemenea, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de incalcarea ordinului de protectie.

 

***

 

In noaptea de 8 mai, o tanara in varsta de 22 de ani, din Domnesti, a sesizat Politia despre faptul ca, in timp ce se afla la locuinta sa din municipiul Bistrita, a fost agresata de sotul sau, un barbat in varsta de 35 ani.

 Ca urmare a celor constatate la fata locului, politistii au intocmit dosar penal pentru violenta in familie si au emis un ordin de protectie provizoriu.

 

          Agresiune sesizata ieri, in comuna Ilva Mare.

 La data de 7 mai a.c., in locul numit  "Dealul Carjei" din comuna Ilva Mare, a avut loc o agresiune, in urma careia un barbat in varsta de 61 de ani, din Magura Ilvei, a fost ranit si transportat la spital.

 La fata locului, politistii au constatat faptul ca barbatul de 61 de ani se afla cu oile la pasunat pe un teren proprietate personala, iar in urma unor discutii contradictorii pe care le-a avut cu un barbat de 39 de ani, din Ivaneasa, a fost lovit de acesta.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.

 

0 comentarii2856 vizualizări08 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0