Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Iulie 2024 - 14587
50 de parfumuri, susceptibile de a fi contrafacute, confiscate de politisti.

La data de 15 mai a.c., pe raza municipiului Bistrita, politistii de la Serviciul pentru Actiuni Speciale l-au depistat in flagrant pe un tanar in varsta de 18 ani, din Brahasesti, judetul Galati, in timp ce oferea spre vanzare parfumuri care poarta reprezentari grafice ce indicau marci notorii identice sau similare cu marcile larg cunoscute in Romania.

 Din verificarile efectuate, a rezultat faptul ca produsele sunt susceptibile a fi contrafacute. Astfel, 50 de parfumuri, in valoare de 1250 lei, au fost confiscate de politistii de la Serviciul de Investigare a criminalitatii Economice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare.

 

Un tanar de 22 ani, depistat in timp ce conducea un autoturism dupa ce ar fi consumat substante psihoactive, a fost retinut pentru 24 de ore de politistii Biroului Rutier Bistrita.

 La data de 17 mai a.c., politistii au dispus retinerea pentru un tanar in varsta  de 22 de ani, din Jelna, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenta substantelor cu efect psihoactiv.

 Acesta a fost implicat intr-un accident rutier, produs in municipiul Bistrita, soldat cu pagube materiale. La fata locului, politistii au constatat faptul ca, la intersectia strazii Panait Cerna cu bulevardul Independentei, ar fi efectuat un viraj spre stanga nerespectand semnificatia marcajului si a intrat in coliziune cu un autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate. In urma testarii cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunea de conducere a unui vehicul sub influenta unor substante psihoactive, infractiune prevazuta de art. 336 alin. (2) din Codul Penal.

 

UPDATE:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/dosar-penal-intocmit-de-politistii-biroului-rutier

 

Cei doi barbati, de 42 si 29 de ani, cercetati pentru infractiuni la regimul rutier, au fost retinuti pentru 24 de ore de politistii Biroului Rutier si ulterior prezentati Judecatoriei Bistrita. Instanta a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 15 zile fata de barbatul de 29 de ani, din Viisoara si este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 Barbatul de 42 de ani a fost plasat in control judiciar pentru 60 de zile si este cercetat pentru incredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane despre care stia ca nu detine permis de conducere auto si se afla sub influenta bauturilor alcoolice si punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat.

 

Colaborare a politistilor de la Arme, Explozivi si Substante Periculoase din judetele Bistrita-Nasaud si Maramures pentru prevenirea si combaterea braconajului cinegetic.

 In data de 16 mai a.c., in jurul orei 21.00. in urma unei actiuni comune a politistilor de la Arme, Explozivi si Substante Periculoase din judetele Bistrita-Nasaud si Maramures, a fost depistat un barbat in varsta de 34 de ani, din Breaza, banuit de comiterea infractiunii de braconaj cinegetic.

 Barbatul a fost depistat la limita fondurilor cinegetice Suciuri Grosi -judetul Maramures si Negrilesti-judetul Bistrita-Nasaud, in timp ce conducea un autoturism de teren, pe un drum comunal. Cu ocazia controalelor, in autoturism au fost gasite o arma letala cu destinatia vanatoare  si 10 cartuse aferente. Acesta nu avea eliberata vreo autorizatie pentru desfasurarea de activitati de vanatoare.

 Arma si munitia au fost ridicate de politisti in vederea continuarii cercetarilor, in cauza fiind intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de braconaj, infractiune prevazuta de Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006

 

 

 

ATENTIE! Conform Codului Penal, conducerea cu alcoolemie si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice sunt pedepsite la fel.

 La data de 16 mai a.c., in jurul orei 21.00, politistii rutieri din Sangeorz-Bai l-au depistat ti oprit in trafic, pentru control, pe un barbat in varsta de 41 de ani, din Ilva Mare care conducea un autoturism.

 Acesta a fost oprit pe drumul national 17D, in orasul Sangeorz-Bai, iar cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta are dreptul de a conduce autovehicule anulat. Fiindu-i solicitat, a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest sau sa-i fie prelevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

  • Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante

 Art. 336. -   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda. 

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana, aflata sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere. 

   (3) Daca persoana aflata in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) si alin. (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla in procesul de instruire practica a unor persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani. 

 

  • Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice 

Art. 337. -   Refuzul ori sustragerea conducatorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat in procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune prelevarii de mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei unor substante psihoactive se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. 

 

 

 

0 comentarii2912 vizualizări18 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0