Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Actiuni preventive si de informare, desfasurate in ultimele 24 de ore.

La data de 13 august a.c., politisti din cadrul  Serviciului de Ordine Publica, Serviciului de Investigatii Criminale, Investigare a Criminalitatii Economice, in colaborare cu jandarmi si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca au actionat pe raza municipiului Bistrita in vederea asigurarii unui climat de siguranta publica, dar si pentru prevenirea raspandirii SARS-Cov2.

Actiunile de informare si prevenirea au fost desfasurate in zona centrelor comerciale si a supermarketurilor, dar si in pietele din municipiu. Sapte persoane care nu au respectat masurilor de protectie individuala au primit avertismente scrise.

In Nasaud, politistii de la Rutiera si Ordine Publica, impreuna cu jandarmi au actionat in zona pietei agroalimentare din oras, ocazie cu care au legitimat si verificat 35 de  persoane, iar in urma neregulilor constatate, 4 persoane au fost sanctionate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Totodata, politistii Sectiei 2, impreuna cu cei ai Serviciului Rutier, politisti locali si elevi ai scolilor de politie, sprijiniti de jandarmi au desfasurat actiuni preventive pe valea Bargaului. Astfel, au fost verificati 29 de operatori economici, au fost oprite pentru control 32 de autovehicule si au fost efectuate testari cu aparatul etilotest, fiind constatata, in flagrant, o infractiune de conducere cu alcoolemie.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale, dintre care 14 la regimul rutier, celelalte fiind pentru nerespectarea Legii 55/2020, Legii 61/1991 si Legii 97/2017, cuantumul total al acestora fiind in valoare de 2780 lei.

 

 

 

          Infractiuni la regimul rutier, constatate de politistii in ultimele 24 de ore

La data de 13 august a.c., in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pentru control un autoturism care circula pe drumul national 17, prin localitatea Livezile.

Conducatorul auto, un barbat in varsta de 60 de ani, din Josenii Bargaului, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii au intocmit dosar penal si desfasoara cercetari pentru infractiunea de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.


***

 

La aceeasi data, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares l-au depistat si oprit in trafic, pentru control, pe un tanar de 20 de ani, din Negrilesti, care conducea un autoturism pe drumul judetean 170, pe raza comunei Negrilesti.

Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost negativ. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule si au intocmit dosar penal in cadrul caruia sunt efectuate cercetari.

 

***

In seara de 13 august, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe drumul comunal 33, prin localitatea Taure. La volanul acestuia se afla o minora de 17 ani, din Mintiu care a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca autoturismul i-ar fi fost incredintat pentru a fi condus de catre proprietarul acestuia, un tanar de 23 de ani, din Parva, iar in urma testarii, a rezultat faptul ca nici el nu consumase alcool.

Politistii Postului de Politie Nimigea au intocmit dosar penal si continua cercetarile in acest caz.

 

 

 

          Cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de violenta in familie si amenintare, efectuate de politistii de la Sectia 4 Politie Rurala Beclean.

 Politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au intervenit pentru protejarea unei femei in varsta de 40 de ani, din Sieu Magherus care a sesizat prin 112 faptul ca a fost agresata de sot.

La fata locului, in urma celor constatate, a fost emis un ordin de protectie impotriva agresorului, un barbat de 47 de ani, din Sieu Magherus.

Totodata, in urma verificarilor, a reiesit faptul ca femeia a fost lovita si amenintata de acesta, motiv pentru care politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de violenta in familie si amenintare.

0 comentarii2520 vizualizări14 august 2020
rss 2.0
rss 2.0