Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Un barbat pe numele caruia autoritatile italiene au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de politistii din Bistrita-Nasaud.

Acesta a fost condamnat la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru comiterea infractiunilor de proxenetism si exploatare sexuala a minorilor in vederea obtinerii de foloase, pe teritoriul Italiei. La data de 14 august a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat, pe raza comunei Reteag, un barbat de 35 ani, din Salsig, judetul Maramures care era urmarit international.

Pe numele celui in cauza, autoritatile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat inchisoare pentru comiterea infractiunilor de proxenetism si exploatare sexuala a minorilor in vederea obtinerii de foloase,  pe teritoriul Italiei.

Pentru depistarea barbatului, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane.

La data de 14 august 2020, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a emis impotriva acestuia ordonanta de retinere pentru 24 ore, iar ulterior, in aceeasi zi, a fost prezentat Curtii de Apel Cluj care a dispus arestarea acestuia pentru o perioada de 15 zile.

 Barbatul se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud, urmand a fi dispuse masurile legale.

 

 

 

 

 

Fiti responsabili! Pentru siguranta dumneavoastra si a celorlalti participanti la trafic, respectati regulile de circulatie!

           Dosare penale, intocmite de politisti pentru infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant

 La data de 15 august a.c., politistii Biroului Rutier l-au depistat pe un tanar de 18 ani, din Dumitra, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din Bistrita, desi nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Cercetarile continua, fiind intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

          Doua dosare penale pentru conducere cu alcoolemie

 La data de 15 august a.c., pe drumul comunal 42, Suplai-Bichigiu, politistii Sectiei 6 Politiei Rurala Nasaud au oprit in trafic, pentru control, un autoturism condus de un barbat de 45 ani, din Poienile Zagrei.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 1,20 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 6  Politie Rurala  Nasaud, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.  

 La aceeasi data, pe acelasi tronson de drum, politistii l-au depistat pe un tanar de 23 de ani, din Suplai, in timp ce conducea un autoturism cu numere de Germania, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarului i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 6  Politie Rurala  Nasaud, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. 

 


Material lemnos fara documente legale, confiscat de politisti

 La data de 14 august a.c., in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat in trafic, pe drumul judetean 151, in Lechinta, un barbat de 52 de ani, din Bistrita Bargaului, care transporta cu o autoutilitara material lemnos.

 In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca avizul de insotire era emis doar pentru jumatate din cantitatea de cherestea transportata, motiv pentru care a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 2,25 m.c. de cherestea, in valoare de 1.437 lei, fara documente legale. Totodata, barbatul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010, cu amenda in cuantum de 6.000 lei.

 

 

          Risca arestarea preventiva, dupa ce a incalcat obligatiile impuse prin masura controlului judiciar

 Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au sesizat Judecatoria Bistrita cu privire la incalcarea obligatiilor impuse, de catre un tanar de 28 de ani, din Josenii Bargaului, fata de care a fost dispusa masura controlului judiciar. Acesta este cercetat pentru comiterea infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice si distrugere. Politistii au solicitat inlocuirea cu masurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu sau a arestarii preventive.

 Tanarul a fost depistat in judetul Suceava, la data de 14 august a.c., in jurul orei 23.20,  de politistii din cadrul Postului de Politie Transporturi Feroviare Vatra Dornei, desi avea obligatia de a nu parasi limita teritoriala a judetului Bistrita-Nasaud.

 

 

 

 

 

0 comentarii2758 vizualizări17 august 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0