Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Doua dosare penale intocmite de politisti pentru evaziune fiscala.

Doua dosare penale intocmite de politisti pentru evaziune fiscala, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si fals in declaratii. La data de 25 august a.c., in urma controalelor si verificarilor efectuate, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au depistat noi cazuri de evaziune fiscala, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si fals in declaratii. Vizate sunt 2 societati comerciale si 2 femei din Maieru si Bistrita care ar fi beneficiat de indemnizatii de crestere a copilul.

In urma primelor investigatii efectuate a reiesit ca, in perioada mai-decembrie 2019,  cele doua societati comerciala ar fi inregistrat in contabilitate cheltuieli fictive, constand in acordarea drepturilor salariale unor angajate si ar fi eliberat in acest sens adeverinte cu date nereale cu privire la veniturile obtinute de cele doua femei.

Ulterior, persoanele in cauza ar fi solicitat acordarea indemnizatiei de crestere a copilului pentru care au depus adeverintele care contineau date nereale cu privire veniturile obtinute.

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice continua cercetarile pentru documentarea activitatii infractionale si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate.

 

 

Patru minori disparuti, gasiti de politisti

La data de 25 august a.c., o femeie din Bistrita a sesizat ca fiica ei de 11 ani a plecat voluntar de acasa, din data de 24 august si nu s-a mai intors. La aceeasi data, o alta femeie din Bistrita a sesizat plecarea voluntara, din apropierea locuintei, din zona unui spatiu de joaca a fiilor ei de 10 si 12 ani.

In urma cautarilor desfasurate, cei trei minori au fost depistati in statia C.F.R. Beclean pe Somes, de catre politistii de la Transporturi din Beclean. Impreuna cu ei a fost gasita si o alta minora de 12 ani, a carei disparitie a fost sesizata la data de 24 august. Politistii au sesizat Directie Generala de Asistenta si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud in vederea dispunerii masurilor de protectie si consiliere necesare.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu si continua cercetarile in acest caz sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie. Minora de 11 ani a fost incredintata mamei, iar ceilalti minori au incredintati reprezentantilor D.G.A.S.P.C., existand indicii cu privire la comiterea infractiunii de violenta in familie.

 

 

          Infractiuni constatate in flagrant

Astazi, 26 august, politistii Biroului Rutier au oprit in trafic, pentru control, un tanar de 20 de ani, din Tureac, care conducea un autoturism pe o strada din municipiul Bistrita.

In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca tanarul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 25 august a.c., politistii din Nasaud l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat care conducea un autoturism pe raza orasului. Barbatul, in varsta de 45 de ani, din Parva, a fost oprit pe strada Garii, iar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 1,28 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii nasaudeni au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

Interventiile politistilor la cazuri de violenta in familie

 La data de 25 august a.c., politistii Biroului de Ordine Publica au intervenit ca urmare a unor neintelegeri in familie. La fata locului, in urma primelor verificari, a reiesit faptul ca, un barbat de 59 de ani, din Bistrita, in timp ce se afla in incinta locuintei, in urma unei discutii in contradictoriu si a unor neintelegeri cu fiul sau de 32 de ani, cu care locuieste, a fost lovit de catre acesta.

Impotriva agresorului, politistii au emis un ordin de protectie, starea conflictuala fiind in continuare monitorizata. Totodata, a fost intocmit dosar penal pentru violenta in familie in cadrul caruia sunt continuate cercetarile.

 

***

La data de 25 august a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunilor de amenintare si incalcarea ordinului de protectie.

Politistii au intervenit pentru protejarea unei femei de 44 de ani, din Bistrita Bargaului, care a sesizat faptul ca sotul ei in varsta de 41 ani din Livezile, s-ar fi deplasat la locuinta ei, unde a amenintat-o cu acte de violenta, desi incepand cu data de 31 iulie, impotriva acestuia, Judecatoria Bistrita a emis un ordin de protectie si avea obligatia de pastra o distanta de minim 200 metri fata de ea, pe o durata de 3 luni.

Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de amenintare si incalcarea ordinului de protectie si monitorizeaza starea conflictuala.

0 comentarii2653 vizualizări26 august 2020
rss 2.0
rss 2.0