Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Iulie 2024 - 14587
Accident rutier si dosar penal pentru mai multe infractiuni la regimul rutier.

In seara de 28 august a.c., in urma interventiei la un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au intocmit dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari pentru comiterea mai multor infractiuni la regimul rutier. Astfel, a fost sesizat prin 112 faptul ca pe raza localitatii Ciceu-Giurgesti, in apropierea unui imobil, un autovehicul a ramas suspendat. La fata locului, politistii au gasit un autovehicul avariat, fara placute de inmatriculare, conducatorul auto nefiind depistat in zona.

 In urma primelor verificari efectuate a reiesit faptul ca, un barbat de 40 de ani, din Ciceu Giurgesti, in timp ce conducea autovehiculul respectiv pe raza localitatii de domiciliu, ar fi pierdut controlul directiei de deplasare si ar fi intrat in coliziune cu un cap de pod, aflat in stanga directiei sale de mers. Totodata, acesta are permisul suspendat, iar autoturismul in cauza nu este inmatriculat. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,94 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice care sa stabileasca cu exactitate alcoolemia.

 Politistii au intocmit dosar penal, iar cercetarile in acest caz vor fi continuate pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice, conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat si conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

 

  

Agresor retinut de politisti si ordin de protectie emis impotriva lui

 La data de 30 august a.c., in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de violenta in familie si amenintare, politistii au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 59 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea faptelor.

 Impotriva acestuia, in seara de 29 august a.c., politistii Biroului de Ordine Publica Bistrita au emis un ordin de protectie provizoriu, dupa ce sotia lui, in varsta de 57 de ani, a solicitat sprijin prin 112, fiind agresata in locuinta si amenintata. S-a mai constatat faptul ca, aflandu-se sub influenta alcoolului, barbatul ar fi lovit-o, dupa care, ca s-o impiedice sa solicite ajutor, i-ar fi luat telefonul mobil.

 La data de 31 august a.c., a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, nefiind dispusa alta masura preventiva. Politistii Biroului de Ordine Publica continua cercetarile in acest caz si monitorizeaza starea conflictuala.

 


Conducerea fara permis este infractiune si se pedepseste, conform Codului Penal, cu inchisoarea de la unu la 5 ani

 In seara de 29 august a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta l-au depistat si oprit in trafic, pentru control, pe un tanar de 23 de ani, din Nasaud, care conducea un autoturism pe drumul judetean 172E, prin Lechinta.

 Acesta a fost verificat de politisti, constatandu-se ca are permisul de conducere retinut si dreptul de a conduce suspendat. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost negativ.

 In urma celor constatate s-a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis.

 

****

La data de 30 august a.c., pe drumul comunal din localitatea Blajenii de Jos, politistii l-au oprit pentru control pe un barbat de 31 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, desi nu detinea permis de conducere. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost negativ.

 Politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducere fara permis.

 

Reamintim faptul ca articolul 335 din Codul Penal prevede la infractiunea de   X  Jurisprudenta "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere"

    (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.


    (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

    (3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca se afla in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive.

 

 

          Retinut pentru 24 de ore pentru ca a incalcat obligatiile impuse prin ordin de protectie

 La data de 30 august a.c., politistii Sectiei 1 politie Rurala Bistrita au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 36 de ani, din Budacu de Sus care ar fi incalcat obligatiile impuse prin ordinul de protectie, emis la data de 3 iulie a.c., de catre Judecatoria Bistrita. Acesta s-ar fi apropiat la o distanta mai mica de 100 de metri de sotia sa, desi ii era interzis.

 A fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiuni de incalcarea masurilor dispuse prin ordinul de protectie, iar in cursul acestei zile va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

 

          Dosar penal si cercetari pentru conducere fara permis si incredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere

 La data de 30 august a.c., pe drumul judetean 172D, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au oprit pentru control un autoturism care circula prin localitatea Lunca Ilvei.

 La volan a fost identificat un tanar de 17 ani, din localitate, insotit de tatal sau, un barbat de 56 de ani, din localitate care i-ar fi incredintat autoturismul pentru a-l conduce. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In urma celor constatate, a fost intocmit dosar penal in cadrul caruia se efectueaza cercetari pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si incredintarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca nu detine permis de conducere.

 

 

0 comentarii2863 vizualizări31 august 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0