Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Politistii au solutionat un caz de inselaciune si au recuperat prejudiciul.

La data de 2 septembrie a.c., o femeie de 28 de ani, din Feldru, s-a prezentat la sediul Politiei unde a solicitat sprijinul politistilor, sesizand faptul ca a fost inselata. Astfel, in timp ce se afla in municipiul Bistrita, pe drumul national 17C,  zona Dealul Dumitrei femeia ar fi fost acostata de un barbat care, sub pretextul ca nu mai are bani de motorina, i-ar fi oferit un inel, prezentat ca fiind din aur, in schimbul sumei de 300 de lei. Cand a ajuns la o casa de amanet, femeia a constatat ca a fost inselata, inelul fiind metalic, fara valoare.

 Au fost demarate investigatiile si, in scurt timp, in localitatea Uriu, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat si oprit in trafic un autoturism inmatriculat in Bulgaria,in care se afla barbatul banuit de comiterea faptei.

 Acesta a fost identificat ca fiind un barbat de 28 de ani, din Urlati judetul Prahova si  a fost condus la sediul Politiei Municipiului Bistrita de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale. Prejudiciul a fost recuperat, iar politistii continua cercetarile pentru infractiunea de inselaciune.

 

 

Pentru prevenirea unei inselaciuni, politistii specializati in investigarea criminalitatii va recomanda: 

    Fiti atenti la persoanele cu care intrati in contact, pe strada, in jurul blocului, aparent intamplator. Este posibil ca acestea sa va urmareasca, sa incerce sa se imprieteneasca si sa afle detalii despre familie sau vecini.

    Nu primiti in locuinta persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decat dupa ce ati verificat actul de identitate si legitimatia de serviciu si va creeaza convingerea ca au calitatea invocata.

    Sa fiti sceptici atunci cand  sunteti anuntati din senin, prin telefon, ca ati castigat bunuri si sume importante de bani sau atunci cand  sunteti anuntati ca o ruda are nevoie de ajutorul dumneavoastra!

    Sa manifestati prudenta atunci cand un strain va cere sa-i dati telefonic date cu caracter personal (CNP, serie, nr. buletin, numar de cont s.a.) si cu atat mai mult cand vi se cere sa platiti diverse taxe pentru a intra in posesia asa-zisului premiu.

    Daca totusi platiti, pastrati actele doveditoare ale platilor efectuate pentru a ajuta politia in ancheta.

    Verificati amanuntit datele la firmele unde se presupune ca sunteti castigator inainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani;

 Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta 112!

Retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amanuntele politiei.

 

 

          Interventii la cazuri de violenta si ordine de protectie emise pentru protejarea victimelor

 La data de 2 septembrie a.c., politistii au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de amenintare si au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva unui barbat de 49 de ani, din Susenii-Bargaului.

 Acesta este banuit ca, in timp ce se afla la locuinta concubinei, o femeie de 45 de ani, din aceeasi localitate, din cauza unor neintelegeri si pe fondul consumului de alcool, ar fi amenintat-o cu acte de violenta.

 Politistii Sectiei 2 monitorizeaza starea conflictuala si continua cercetarile in acest caz.

 

****

In noaptea de1/2 septembrie a.c., politistii din Beclean au intervenit la un caz de violenta, sesizat prin 112, iar in urma celor constatate au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal pentru lovire sau alte violente, amenintare si violare de domiciliu.

 La fata locului a fost identificat un barbat de 33 de ani, din oras, care ar patruns in locuinta fostei concubine, pe care ar fi agresat-o si amenintat-o. Politistii monitorizeaza cazul si continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

          Conducere fara permis, constatata in flagrant de politistii Sectiei 2

 La data de 3 septembrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat pe raza localitatii Livezile un barbat de 33 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism fara sa detina permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Politistii au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiuni de conducerea unui vehicul  fara permis de conducere si continua cercetarile.        

 

 

          Banuit de furt, identificat de politisti

 La data de 3 septembrie a.c., politistii Sectiei 4 Politiei Rurala Beclean au identificat un barbat de 31 de ani, din Beclean, banuit de comiterea unui furt.

 Acesta ar fi sustras in noaptea de 02/03.09. 2020, din extravilanul localitatii Cociu, 9 baloti de fan care apartineau unei societati comerciale cu punct de lucru in Sieu-Odorhei.

 Prejudiciul in acest caz a fost estimat ca fiind 900 de lei si a fost recuperat in totalitate, iar politistii continua cercetarile pentru furt calificat.

 

 

0 comentarii2737 vizualizări04 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0