Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Condamnat pentru infractiuni la regimul rutier, incarcerat de politistii de la Compartimentul Urmariri.

La data de 15 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale- Compartimentul Urmariri au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis la data aceeasi data, de catre Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat de 39 de ani, din Mijlocenii Bargaului.

 Barbatul a fost condamnat la 1 an si 10 luni inchisoare pentru comiterea infractiunilor de conducere fara permis, conducerea unui vehicul neinmatriculat, punerea in circulatie a unui vehicul cu numar fals de inmatriculare si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Acesta a fost incarcerat de politisti in penitenciarul Bistrita.

 

          Autoturism in valoare de 17.000 de euro, cautat in Marea Britanie,  depistat in Bistrita de catre politisti

 La data de 15 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au deschis un dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care au autoturism a ajuns pe teritoriul tarii noastre.

 Autoturismul, in valoare de 17.000 de euro, figura ca fiind cautat pentru confiscare, din luna septembrie 2020, de catre autoritatile din  Marea Britanie. Politistii l-au depistat pe raza municipiului Bistrita, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca se afla in posesia unui barbat de 29 de ani, din Borca, judetul Neamt.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire.

 

 

 

Actiuni pentru combaterea absenteismului scolar in localitatile Maieru si Rodna

 Ieri, 15 octombrie a.c., politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara, impreuna cu politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au desfasurat activitati de informare si prevenire pe raza localitatilor Maieru si Rodna.

 Actiunile politistilor au avut drept scop prevenirea si combaterea delincventei juvenile, a absenteismului scolar, precum si verificarea modului de respectare a prevederilor legale in contextul starii de alerta pentru prevenirea raspandirii Sars-Cov2.

 In context, au fost verificate 9 unitati de invatamant si 5 operatori economici din apropierea acestora. Au fost legitimate mai multe persoane si depistati 2 elevi care absentau de la cursuri, pentru care s-au intocmit informari catre scolile unde invata.

 

 

          Actiuni de prevenire si informare, desfasurate ieri, in municipiul Bistrita

 La data de 15 octombrie a.c., politisti din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, in colaborare cu jandarmi, politisti locali si reprezentanti din cadrul Directiei Sanitar Veterinare au desfasurat o actiune in sistem integrat, in municipiului Bistrita.

 Activitatile au avut urmarit prevenirea si combaterea faptelor ilicite in contextul masurilor dispuse pentru prevenirea raspandirii epidemiei cu virusul SARS CoV-2, precum si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

 In acest sens, au fost efectuate verificari si controale in zona pietelor, zona pietonala, sali de jocuri de noroc, baruri si terase, fiind legitimate aproape 50 de persoane cu care au fost purtate discutii privind importanta respectarii masurilor de autoprotectie. Totodata, au fost verificati 10 operatori economici, nefiind constatate nereguli. De asemenea, au mai fost oprite pentru control si verificate 36 de autovehicule.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale in valoare de totala de 1720 lei (4 pentru nerespectarea Legii 55/2020 si 4 conform OUG 195/2002).

 

 

Depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism, desi nu avea acest drept

 La data de 15 octombrie a.c., in cadrul activitatilor de monitorizare a traficului rutier, politistii din Beclean l-au depistat in flagrant, pe un tanar de 26 de ani Agriesel, care conducea un autoturism, desi nu avea acest drept.

 In urma celor constate, politistii din Beclean au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis si continua cercetarile in acest sens.

 

 

          Actiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul unor defectiuni tehnice

 La data de 15 octombrie, in intervalul 10.00-13.00,  politistii de la posturile de politie Rebra si Feldru, impreuna cu reprezentanti din cadrul R.A.R Bistrita-Nasaud au desfasurat o actiune de verificare in trafic pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul unor defectiuni tehnice.

 Politistii au actionat pe drumul national 17 D, pe raza localitatii Nepos, fiind oprite pentru control si verificate 20 autovehicule. Pentru neregulile constatate,  au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale conform O.U.G 195/2002 , in valoare de 1305 lei si au fost retinute 2 certificate de inmatriculare.

0 comentarii2499 vizualizări16 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0