Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
6 PERCHEZITII DESFASURATE LA LOCUINTELE UNOR PERSOANE BANUITE DE CONTRABANDA.

Trei persoane retinute, peste 26.000 de tigarete si aproape 300 de litri de alcool, indisponibilizate de politisti, intr-un dosar de contrabanda.  La data de 18 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Bistrita-Nasaud au pus in aplicare 6 mandate de perchezitie, pe raza judetelor Bistrita-Nasaud si Mures. Activitatile au fost desfasurate intr-un dosar penal care vizeaza comiterea unor infractiuni de contrabanda cu tutun si alcool, aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

 

In cauza au fost descoperite si indisponibilizate 26.700 de tigarete (1.335 pachete) si 295,5 litri alcool etilic, despre care exista suspiciuni rezonabile ca au fost sustrase controlului vamal si ca provin din acte de contrabanda. Totodata, au mai fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor documente contabile si obiecte cu valoare probatorie in aceasta cauza, precum si suma de 1.000 de euro.

 

Un barbat de 43 de ani, din Reghin si doi soti, respectiv o femeie de 52 de ani si un barbat de 55 de ani, ambii din Bistrita au fost condusi la sediul I.P.J. Bistrita-Nasaud pentru audieri, fata de acestia fiind dispusa masura retinerii pentru 24 de ore.

 

Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, doi soti din Bistrita, sprijiniti de catre barbatul din Reghin, ar fi a detinut alcool si tigarete de diferite marci, care nu aveau aplicate timbre de marcaj fiscal autohton si care ar fi provenite din acte de contrabanda, pe care le-ar fi oferit spre vanzare si le-ar fi comercializat prin intermediul unor spatii comerciale de pe raza municipiului Bistrita. Totodata, barbatul din Reghin ar fi detinut  peste 50 de litri de alcool, in afara unui antrepozit fiscal, fara documente justificative de provenienta si fara a avea aplicate timbre sau banderole fiscale.

 La data de 19 octombrie a.c., cei trei au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a dispus masura preventiva a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

 Activitatile au beneficiat de sprijinul politistilor de la Actiuni Speciale si Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale si de catre Unitatea Centrala de Analiza a Informatiilor.

 Cercetarile continua pentru documentarea activitatii infractionale a persoanelor vizate.

 

 

 

 

 

0 comentarii2730 vizualizări20 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0