Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
ACTIUNI DE VERIFICARE A RESPECTARII MASURILOR DE PROTECTIE, IN JUDETUL BISTRITA-NASAUD.

Pentru prevenirea si limitarea infectarii cu virusul Sars-Cov-2, sub autoritatea Institutiei Prefectului, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, impreuna cu jandarmi, politisti locali, precum si reprezentanti ai celorlalte institutii abilitate in acest sens, au continuat activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020. 

 Ieri, 19 octombrie, au fost desfasurate in sistem integrat 6 actiuni punctuale de verificare in zone aglomerate, zone pietonale, centre comerciale, piete, targuri si terase, dar si in mijloacele de transport in comun, cu privire la  respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta. Astfel, au fost verificate peste 1600 de persoane, 134 de operatori economici si 114 autovehicule, dintre care 43 de mijloace de transport in comun.

 Totodata, in ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate, echipele de control au aplicat 96 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 25.885 de lei. Din totalul acestora, 45 de sanctiuni, in valoare de 19.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 (3 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea masurilor privind izolarea sau carantina, celelalte pentru nepurtarea mastii de protectie).

 

Exemplificam: 

In dimineata de ieri, 19 octombrie, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita au sanctionat contraventional o tanara, conform Legii 55/2020 si au informat Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru dispunea unor masuri suplimentare, conform competentei. Tanara, in varsta de 19 ani, din Sangeorz Bai, a fost depistata pe raza municipiului Bistrita, cu toate ca se afla in carantina din data de 14 octombrie 2020.

 Tot ieri, in urma verificarilor efectuate la persoanele aflate in carantina, politistii locali din Bistrita au constatat faptul ca un barbat de 32 de ani, din Bistrita, aflat in carantina incepand cu data de 17.10.2020, a parasit domiciliul. Acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020 si a fost informat Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud.

 De asemenea, in dupa-masa de ieri, 19 octombrie, in urma verificarilor cu privire respectarea masurilor de izolare/carantina la domiciliu, politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud l-au depistat pe strada unde locuieste, in afara locuintei, pe un barbat de 36 de ani, din Nasaud, aflat in carantina din data de 13 octombrie a.c. Intrucat nu a respectat masurile impuse, barbatul a fost sanctionat contraventional, conform Legii nr. 55/2020.

 In continuare, politistii, impreuna cu celelalte structuri ale M.A.I. si institutii cu atributii de control, vor actiona, atat in uniforma cat si in civil, pentru verificarea respectarii prevederilor Legii 55/2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 Recomandam tuturor cetatenilor sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie in toate spatiile unde este obligatoriu, prevazute de legislatia in vigoare, precum si in mijloacele de transport si sa nu se expuna la riscuri.

 

 

0 comentarii2499 vizualizări20 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0