Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Caz solutionat rapid de politisti. Prejudiciu de 60.000 de lei, recuperat si restituit pagubitului.

La data de 22 octombrie a.c., in urma investigatiilor efectuate, politistii Serviciului Investigatii Criminale au identificat o tanara, banuita de furtul unei sume importante de bani. Banii au fost recuperati si restituiti pagubitului. Sesizarea a fost facuta ieri, de catre un barbat de 41 de ani, la scurt timp dupa ce a constatat lipsa sumei de 60.000 de lei, bani care se aflau in locuinta lui din Bistrita. In urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat persoana banuita de comiterea faptei in persoana unei tinere de 27 de ani, pe care au depistat-o, in scurt timp, la locuinta ei din localitatea Dumitra. Totodata, banii au fost gasiti si inapoiati pagubitului.

In urma cercetarilor, a reiesit faptul ca, ieri dupa-masa, in jurul orei 16.30, tanara ar fi patruns in locuinta barbatului, care nu ar fi fost incuiata si ar fi sustras, dintr-un seif, suma de 60.000 de lei.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

          Actiuni desfasurate in sistem integrat, pentru protejarea fondului forestier

Peste 50 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud,  jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, in colaborare cu reprezentanti ai Garzii Forestiere Cluj si doua ocoale silvice de regim au intensificat actiunile de verificare pentru combaterea delictelor silvice, pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

Astfel, ieri, 22 octombrie, fortele de ordine au actionat pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice, specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos, fiind efectuate controale de specialitate la 11 societati comerciale care desfasoara activitati in domeniu. Totodata, pe raza judetului, au fost oprite in trafic, pentru control, 61de autovehicule care transportau material lemnos si au fost legitimate aproape 90 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 32 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 24.365 lei, iar ca masura complementara, a fost dispusa confiscarea a 41,21 mc de material lemnos fara documente legale, in valoare de 10.360 de lei. Din totalul sanctiunilor, 10, in valoare de 19.000 de lei au fost aplicate unor operatori economici pentru nerespectarea Legii 171/2010, celelalte fiind aplicate pentru abateri constatate pe linie rutiera.

La activitati au participat politistii de la Serviciul de Ordine Publica, Rutiera, Transporturi si Investigarea Criminalitatii Economice.

 

 

 

          Dosar penal pentru alcoolemie, in urma unui accident rutier cu avarii

Aseara, politistii Biroului Rutier au intervenit la un accident rutier, sesizat pe raza municipiului Bistrita, soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. In urma celor constatate la fata locului, politistii au intocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie si continua cercetarile in acest sens.

Astfel, s-a constatat faptul ca, un barbat de 32 de ani, din Bistrita, in timp ce   conducea un autoturism, ajuns intr-o intersectie cu sens giratoriu, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un indicator rutier si scuarul care delimiteaza directia de deplasare.

Intrucat emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile in acest caz continua de catre politistii Biroului Rutier.

 

          Infractiuni flagrante, constatate de politisti, in cadrul actiunilor de prevenire a accidentelor rutiere si monitorizare a traficului rutier

In noaptea de 22/23 octombrie, in cadrul actiunilor de prevenire a accidentelor rutiere si monitorizare a traficului rutier, politistii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului, un autoturism care era condus de un tanar de 20 de ani, din Prundu Bargaului.

In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul are permisul suspendat, motiv pentru care a fost intocmit dosar penal pentru conducerea fara permis.

 

***

In seara de 22 octombrie, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit in trafic, pentru control, pe drumul national 17, pe raza localitatii Muresenii Bargaului, un autoturism care se deplasa pe directia de Vatra Dornei-Bistrita.

La volanul a fost identificat un barbat de 47 de ani, din Rusu Bargaului, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, in vederea  recoltarii de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

DRUG TEST pozitiv pentru un tanar din Feldru, depistat de politisti, in timp ce conducea un autoturism

In noaptea de 22/23 octombrie, politistii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe un bulevard din Bistrita. A fost identificat conducatorul auto in persoana unui tanar de 23 de ani, din Feldru.

Acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv in cazul a doua substante psihoactive. Conducatorul auto a fost condus la spital, pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

Politistii au intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta unor substante psihoactive.

 

 Reamintim faptul ca legea, respectiv Codul Penal sanctioneaza cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda persoana aflata sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere.

0 comentarii2828 vizualizări23 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0